Μπαρμπούνια τυλιχτά : Δια χειρός Γιώργο Τσελεμεντέ

Γαρίδες-φούρνου-Τσελεμεντέ

Μπαρμπούνια τυλιχτά : Δια χειρός Γιώργο Τσελεμεντέ

image

ΥΛΙΚΑ:

6-8 ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΑ

ΜΙΣΟ ΚΙΛΟ ΚΛΗΜΑΤΟΦΥΛΛΑ

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ (ψιλοκομμένο)

ΑΛΑΤΙ

ΠΙΠΕΡΙ

ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

Παίρνουμε τα μπαρμπούνια τα καθαρίζουμε από τα λέπια τους ανοίγουμε τις κοιλιές τις καθαρίζουμε από τα έντερα κόβουμε τα πτερύγια με ένα ψαλίδι και τα πλένουμε αρκετά καλά, και τα στεγνώνουμε καλά (μπορούμε να τα στεγνώσουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας).

Βάζουμε μέσα στην κοιλιά αλατοπίπερο (αρκετό) σκόρδο χυμό λεμονιού και λίγο λάδι .Κατόπιν εξωτερικά τα αλείφουμε με λάδι ρίχνουμε λίγο αλατοπίπερο και τα κρατάμε στην άκρη.

Παίρνουμε τα κληματόφυλλα τα ζεματάμε και τα απλώνουμε στο τραπέζι.

Ακουμπάμε τα μπαρμπούνια στα κληματόφυλλα και αρχίζουμε να τα τυλίγουμε ένα-ένα και μετά τα δένουμε με λευκό σπάγκο και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στο φούρνο.

Στο σερβίρισμα άμα θέλουμε τα μισά μπαρμπούνια τους βγάζουμε τα κληματόφυλλα και τα σερβίρουμε μαζί με τα άλλα.

 

http://bit.ly/1RVPZQ8

Δείτε επίσης τα εξής:

Ρεβυθοκεφτέδες : Δια χειρός Γιώργου Τσελεμεντέ.... Ρεβυθοκεφτέδες Δοκιμάστε την συνταγή μου για Ρεβυθοκεφτέδες. Υλικά 2 φλιτζ. τσαγιού ρεβίθια, μουσκεμένα αποβραδίς 3/4 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι,...
Το γλυκό: «Μυστήριο με STEVIA» Το γλυκό: "Μυστήριο με STEVIA" αποκλειστικά για πρώτη φορά στο greekaffair από το chef Δημήτρη Πλουμιστό. Καλημέρα φιλοι και φίλες, είμαι ο Δημήτρης ...