Μυδοπίλαφο : Δια χειρός Γιώργου Τσελεμεντέ

Μυδοπίλαφο-Γιώργου-Τσελεμεντέ

Μυδοπίλαφο – Δια χειρός Γιώργου Τσελεμεντέ

Υλικά για Μυδοπίλαφο :

1 κιλό μύδια

1 ποτηράκι ούζο

2 κρεμμύδια ξερά μέτρια

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη προαιρετικά

1 φλυτζάνι του τσαγιού ρύζι

1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί

λίγο ελαιόλαδο

2 ντομάτες μέτριες ψιλοκομμένες

1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

λίγο ανθό ψιλοκομμένο

αλάτι

πιπέρι άσπρο

Τρόπος παρασκευής. 

Βάζουμε τα μύδια σε μια κατσαρόλα μαζί με το ούζο και το μισό κρασί και αφού τα σκεπάσουμε με καπάκι τα αφήνουμε να βράσουν για 3-5 λεπτά. Τα αδειάζουμε από την κατσαρόλα σε μια πιατέλα και σουρώνουμε το ζουμί τους. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κρεμμύδια μέχρι να σωταριστούν και μετά ρίχνουμε το σκόρδο και το ρύζι μέχρι να ασπρίσει, κατόπιν ρίχνουμε το ζουμί από τα μύδια σε αναλογία 2 προς 1 και το κρασί, εάν δεν φτάνουν τα υγρά μας συμπληρώνουμε με νερό. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε να βράσει για 10- 12 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε τα μύδια μας τον άνηθο, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να σιγο-βράσει μέχρι να πιει όλα τα υγρά του,

http://bit.ly/1qFG1Z0

Δείτε επίσης τα εξής:

ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ Το πιάτο της Ημέρας: ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ συνοδευόμενες με κρασί Λευκό "MOI, J'EN FOUS!" από τον Σεφ Δημήτρη Πλουμιστό. Καλημέρα σας φίλοι και φίλες το...
Λαχανικά με Μανιτάρια: Δια χειρός Γιώργου Τσελεμεν... Λαχανικά με Μανιτάρια στο αλουμινόχαρτο Μια νόστιμη, γρήγορη και απλή συνταγή με Μανιτάρια. ΥΛΙΚΑ 1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ 1 ΤΟΜΑΤΑ 1 ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ...