Ντολμάδες Γιαλαντζί του Γιώργου Τσελεμεντέ

ντολμάδες-γιαλαντζί

Ντολμάδες Γιαλαντζί

Καλημέρα Φίλες και φίλοι μου, σήμερα ξεκινάω την εβδομάδα μας μαγειρεύοντας ένα πολίτικο φαγητό Ντολμάδες Γιαλαντζί!

ΥΛΙΚΑ

ΚΛΗΜΑΤΟΦΥΛΛΑ

2 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΡΥΖΙ

2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ

ΜΙΣΟ ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ

1 ΜΑΤΣΟ ΑΝΙΘΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

1/2 ΜΑΤΣΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΛΑΔΙ

ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ ΛΕΜΟΝΙ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Ξανθίζουμε τα κρεμμύδια με ένα φλυτζάνι λάδι, προσθέτουμε δύο φλυτζάνια του τσαγιού νερό, αλάτι, πιπέρι τον άνιθο το μαιντανό, το ρύζι,(μουσκεμένο για λίγη ώρα και στραγγισμένο) και τα κουκουνάρια Ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να πάρουν βράση, σκέπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν και να αποροφήσουν τα υγρά. Τα αδειάζουμε σε λεκάνη και τα αφήνουμε να μισοκρυώσουν. Ζεματάμε και στραγγίζουμε τα αμπελόφυλλα γεμίζουμε το καθένα με 1- 2 κουταλιές του γλυκού ρύζι και τα τυλίγουμε. Σε μια κατσαρόλα στρώνουμε στον πάτο τα πιο χοντρά φύλλα απο τα μαπελόφυλλα και απο επάνω στρώνουμε τους ντολμάδες σε δυό και τρείς στρώσεις. Αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε 2 φλυτζάνια νερό το χυμό ενός λεμονιού και μισό φλυτζάνι λάδι, τοποθετούμε απο επάνω πιάτα ανάποδα και τους αφήνουμε να σιγοβράσουν για 40 -50 λεπτα.Όταν είναι έτοιμοι τους αποσύρουμε. Σερβίρονται συνήθως κρύοι.

Καλή σας όρεξη!

http://bit.ly/23Uf3t9

Δείτε επίσης τα εξής:

ΜΙΛΦΕΙΓ ΠΑΝΤΖΑΡΙΟΥ: Tο πιάτο της Ημέρας του Chef Γ... Αγαπητοί φίλοι καλή σας ημέρα, είμαι ο Γιώργος Τσελεμεντές ο chef, του greek affair και για σήμερα σας έχω ένα ορεκτικό λίγο διαφορετικό. ΜΙΛΦΕΙΓ Π...
Ορεκτικά με σκόρδο : Δια χειρός Γιώργου Τσελεμεντέ... Τζατζίκι Το τζατζίκι είναι από τα πιο γνωστά ορεκτικά της ελληνικής κουζίνας, έχει ωστόσο τούρκικη προέλευση. Υλικά 250 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΑΓΓΟΥΡΙ ...