Γιώργος Τσελεμεντές: Ντομάτες και πατάτες με φρέσκο βασιλικό

Ντομάτες-πατάτες-φρέσκο-βασιλικό

Ντομάτες και πατάτες με φρέσκο βασιλικό

ΥΛΙΚΑ

2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΞΕΡΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ

4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ

750 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΤΑ 2

750 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΕΣ

1 ΜΑΤΣΑΚΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΦΡΕΣΚΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

ΑΛΤΙ ­ ΠΙΠΕΡΙ

1/2 ΛΙΤΡΟ ΝΕΡΟ

6 ΦΕΤΕΣ ΨΩΜΙ ΨΗΜΕΝΟ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά, μόλις γίνουν διαφανή προσθέτουμε το σκόρδο τις πατάτες τις ντομάτες και το μισό βασιλκό, αλατοπιπερώνουμε και κατόπιν προσθέτουμε νερό τόσο όσο να σκεπαστούν τα λαχανικά μας. Τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου μιάμιση ώρα, όταν είναι έτοιμα παίρνουμε τις φέτες του ψωμιού τις βάζουμε σε μια πιατέλα και σερβίρουμε το φαγητό μας , πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο μαιντανό.

http://bit.ly/1VHdr6c

Δείτε επίσης τα εξής:

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ:Tο πιάτο της Ημέρας του ... ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ ΥΛΙΚΑ 2 ΣΤΗΘΗ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΦΙΛΕΤΟ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ (μισό ματσάκι) 200-250 ΓΡΑΜΜ. ΒΟΥΤΥΡΟ ΑΛΑΤΙ - ΠΙΠΕΡΙ ΕΚΤΕ...
Κοτόπουλο πανέ με δημητριακά... Το πιάτο της Ημέρας: Κοτόπουλο πανέ με δημητριακά συνοδευόμενο με λευκό οίνο "Η κυρα της Λίμνης" από τον Σεφ Δημήτρη Πλουμιστό. Φίλοι και φίλες καλημ...