Πατάτες γιαχνί με μελιτζάνες

γιαχνί

Πατάτες γιαχνί με μελιτζάνες του Γιώργου Τσελεμεντέ.

Είναι λατρεία μεγάλη. Ακόμα κι αν τα κόψεις όλα και ακολουθείς προσεκτική διατροφή οι πατάτες είναι αυτές που θα σε κολάζουν. Σε όποια μορφή κι αν τις βρεις θα είναι νόστιμες. Δεν υπάρχει ένας που να μην τις τρώει. Μπορείς να δημιουργήσεις ακόμα και χωρίς συνταγή, τέτοια ευελιξία σου προσφέρει αυτό το υλικό. Βέβαια, αν υπάρχει ένας μπούσουλας όλα γίνονται πολύ πιο εύκολα. Υπάρχουν δεκάδες, εγώ σας προτείνω ένα από του πολλούς.

Καλή μας όρεξη!!!

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μεγάλα κομμάτια, καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στα τέσσερα. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το ζεσταίνουμε, τσιγαρίζουμε το σκόρδο και μετά προσθέτουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες. Κατόπιν προσθέτουμε τις τομάτες και το τοματοπολτό και την ζάχαρη. Αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε την ζάχαρη  συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να σκεπαστεί το φαγητό μας και αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 λεπτά περίπου. Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες και η σάλτσα μας έχει πήξει σερβίρουμε.

ΥΛΙΚΑ

4 ΠΑΤΑΤΕΣ

4 ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ

125 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

1 ΔΑΦΝΟΦΥΛΛΟ

3 ΤΟΜΑΤΕΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ

1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΤΟΜΑΤΟΠΟΛΤΟ

ΛΙΓΗ ΖΑΧΑΡΗ

ΑΛΑΤΙ

ΠΙΠΕΡΙ

 

www.greekaffair.gr

http://bit.ly/2cZoXMn

Δείτε επίσης τα εξής:

Νουα μοσχάρι λεμονάτο στο φούρνο του Γιώργο Τσελεμ... Σήμερα σας μαγειρεύω κάτι ξεχωριστώ Νουα μοσχάρι λεμονάτο στο φούρνο.  Υλικά  1,5 Κιλό Νουα  Μοσχαρίσιο  Αλάτι  Πιπέρι  4 Κουταλιές  της...
Αγκινάρες Αμοργιανές του Γιώργου Τσελεμεντέ... Φίλες και φίλοι καλημέρα και καλή εβδομάδα σήμερα θα μαγειρέψουμε μια συνταγή  με αιγαιοπελαγίτικα αρώματα και χρώματα... Αγκινάρες Αμοργιανές ΥΛ...