Πιπερόπιτα : Δια χειρός Γιώργου Τσελεμεντέ

Πιπερόπιτα-Γιώργου-Τσελεμεντέ

Πιπερόπιτα

ΥΛΙΚΑ:

1 ΠΑΚΕΤΟ ΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ( ΓΙΑ ΠΙΤΕΣ)

6 ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΊΝΗΣ ΦΡΕΣΚΙΕΣ

2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΞΕΡΑ

1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ (ΜΕΓΑΛΟ ) ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΦΕΤΑ

ΔΥΟΣΜΟ

1 ΑΥΓΟ

1/3 ΤΟΥ ΦΛΙΤΖΑΝΙΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΛΙΓΟ ΑΛΑΤΙ

ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΩΡΓΟ ΤΣΕΛΕΜΤΝΕ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Κόβουμε τα κρεμμύδια στη μέση και μετά σε ροδέλες, τις πιπεριές σε ροδέλες.

Τοποθετούμε στη φωτιά ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές, τα <<μαραίνουμε>> για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά με πολύ προσοχή ώστε να μην μας πάρουν  χρώμα και να μην τσιγαριστούν.

Τα μεταφέρουμε σε μια λεκάνη και προσθέτουμε την φέτα το δυόσμο ψιλοκομμένο το αυγό ρίχνουμε το πιπέρι και αλάτι αν η φέτα μας δεν είναι αλμυρή.

Τα πλάθουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη.

Αλείφουμε μια λαμαρίνα με ελαιόλαδο και στρώνουμε το μισό πακέτο από το φύλλο αλείφοντας κάθε φύλλο με ελαιόλαδο και φροντίζοντας να καλύπτονται τα τοιχώματα της λαμαρίνας και να περισσεύει λίγο φύλλο από έξω.

Προσθέτουμε το μείγμα μας και το απλώνουμε ομοιόμορφα μέσα στο ταψί.

Κατόπιν αρχίζουμε και γυρνάμε τις άκρες των φύλλων που περισσεύουν από το ταψί προς τα μέσα και μετά στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα από επάνω, αλείφοντας με ελαιόλαδο ένα- ένα. Όταν είναι έτοιμο ραντίζουμε με λίγο νερό από επάνω και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 C για 30 – 40 λεπτά.

 

TIPS

Εάν θέλουμε να γυαλίσει πριν το ψήσουμε το αλείφουμε με αυγό ή με γάλα.

 

http://bit.ly/1quV0FA

Δείτε επίσης τα εξής:

Κοτόπουλο με λιαστή ντομάτα και πέννες : Από τον Σ... Υλικά 2 στήθη κοτόπουλο φιλέτο Λιαστή ντομάτα Κρασί λευκό Ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι Κρέμα γάλακτος Πέννες Αλάτι Πιπέρι Τυρί Τριμμένο Εκτέλεση ...
Μπακαλιάρος Χρόνος Εκτέλεσης: 2 ώρες Μερίδα/ες: 4-6 Βαθμός Δυσκολίας: 2   Συστατικά 1,5 κιλό μπακαλιάρο φιλέτο υγράλατο νερό λίγο αλεύρι...