Πρασσοσέλινο Χοιρινό στη γάστρα από τα Τρίκαλα

Πρασσοσέλινο Χοιρινό

Το πιάτο της Ημέρας: Πρασσοσέλινο Χοιρινό στη γάστρα από τα Τρίκαλα συνοδευόμενο από ένα ποτήρι μαύρο Μεσενικόλα από τον Σεφ Δημήτρη Πλουμιστό.

Σήμερα ο Σεφ μας Δημήτρης Πλουμιστός  μας ταξιδεύει στην Κεντρική Ελλάδα και ποιο συγκεκριμένα στα Τρίκαλα και μας παρουσιάζει ένα τοπικό παραδοσιακό φαγητό » Πρασσοσέλινο Χοιρινό στη γάστρα από τα Τρίκαλα» και προτείνει να το συνδυάσετε με ένα ποτήρι Μαύρο Μεσενικόλα.

Υλικά

1 κιλό χοιρινό
1/5 κιλό  Πράσσα
1/5 κιλό  σέλινο
1 κσ πελτέ ντομάτας
1/4 τριμμένη φέτα
1 1/2 κούπα Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
2 κούπες νερό

Εκτέλεση

Το κάνουμε μερίδες το βάζουμε στην κατσαρόλα με το λάδι που έχει κάψει και το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει. Μετά προσθέτουμε τα σέλινα  και τα πράσσα τα σοτάρουμε και αυτά για λίγο και μετά προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ προσθέτουμε και 2 κούπες νερό και το γυρίζουμε στην γάστρα και το βάζουμε στο φούρνο για 90 λεπτά πριν αποσύρουμε το φαγητό από την φωτιά προσθέτουμε και την φέτα και το αφήνουμε να πάρει μια βράσει και είναι έτοιμο

to-piato-tis-hmeras-prassoselino-stin-gastra-apo-ta-trikala-to-synodeyome-me-ena-potiri-krasi -mayro-messinikola

Το Πρασσοσέλινο Χοιρινό στη γάστρα από τα Τρίκαλα  σας προτείνω να το  συνοδεύσετε  με ένα ποτήρι  Μαύρο Μεσενικόλα που είναι  Πλούσιο σώμα, γεμάτη επίγευση από αρώματα λουλουδιών και φρούτων του δάσους και μαλακές τανίνες. Το ρουμπινί, μεθυστικό στα μάτια, χρώμα του, μεταφέρει μνήμες από τη μακραίωνη ιστορία του. Τα Μικρά γαλλικά δρύινα βαρέλια επιμελούνται επί ένα χρόνο την ωρίμανσή του ενώ μπορεί να ωριμάζει τέλεια για άλλα 10 χρόνια μέσα στο μπουκάλι και μπορούμε ακόμα να το συνδυάσουμε και με ψητό  με κυνήγια κόκκινες σάλτσες, με καπνιστά τυριά και αλλαντικά αλλά και με φρούτα όπως το μήλο και το αχλάδι.

Αφήνουμε 15’ για να αναπνεύσει και σερβίρουμε στους 16-18°C.

Καλή σας Όρεξη
Πλουμιστός Δημήτρης

Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος Chef Club of Greece

http://bit.ly/1YgEfYY

Δείτε επίσης τα εξής:

Φτιαξτε το πιο δρoσερό γλυκό ψυγείου με πορτοκαλάδ... Υλικά 1 πακέτο άνθος αραβοσίτου Γιώτης (μεγάλο) 3 ποτήρια γάλα 3 ποτήρια πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό 2 ποτήρια ζάχαρη 2 πακέτα μπισκότα ...
Κρεμμυδόπιτες Χανίων του Γιώργου Τσελεμεντέ... Κρεμμυδόπιτες Χανίων του Γιώργου Τσελεμεντέ ΥΛΙΚΑ 5 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ 3 ΠΑΤΑΤΕΣ 3 ΑΥΓΑ ½ ΜΑΤΣΑΚΙ ΔΥΟΣΜΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ 3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ Σ...