Σοκολατάκια του Γιώργου Τσελεμεντέ

Σοκολατάκια

Σοκολατάκια του Γιώργου Τσελεμεντέ.

σοκολατακια

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Ψιλοκόβουμε τα αποξηραμμενα φρούτα, σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 100 ml νερό και τα 50 γραμμάρια απο τα 100 που έχουμε ζάχαρη, το αφήνουμε να πάρει μια βράση το αποσύρουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε μέσα τα αποξηραμένα φρούτα.

Τα αφήνουμε όλο το βράδυ να μαριναριστούν.

Παίρνουμε τους ξηρούς καρπούς τους <<περνάμε>> απο το μαχαίρι λίγο για να σπάσουν και σε ένα τηγάνι χωρις λάδι τους βλαζουμε να πάρουν λίγο χρώμα, τους αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος τα άλλα 50 γραμμάρια ζάχαρη την βανίλια μας και τα μπαχαρικά μας και τα βάζουμε να πάρουν μια βράση, μετά το αποσύρουμε απο την φωτιά και πρασθέτουμε την σοκολάτα μας σπασμένη σε κομματάκια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς.

Κατόπιν στραγγίζουμε πολύ καλα τα αποξηραμένα φρουτα τα ρίχνουμε μέσα όπως και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε το μείγμα μας σε φόρμες σιλικόνης με σχέδια για σοκολατάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν.

Όταν είναι έτοιμα ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

ΥΛΙΚΑ

250 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

      (ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ, ΒΕΡΙΚΟΚΑ, ΚΕΡΑΣΙ, ΣΥΚΟ)

4-5 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

150 ML ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

400 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΑΥΡΗ

100 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ ΚΡΥΣΤΑΛΙΚΗ

1 ΦΥΤΙΛΙ ΒΑΝΙΛΙΑ

ΛΙΓΗ ΚΑΝΕΛΛΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ

ΛΙΓΟ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ

60 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΦΥΣΤΙΚΙΑ ΑΝΑΛΑΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΑ

100 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΛΕΥΚΑ ΑΝΑΛΑΤΑ

100 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΑΡΥΔΟΨΙΧΑ

http://bit.ly/21rPGP7

Δείτε επίσης τα εξής:

Πρασσοσέλινο Χοιρινό στη γάστρα από τα Τρίκαλα... Το πιάτο της Ημέρας: Πρασσοσέλινο Χοιρινό στη γάστρα από τα Τρίκαλα συνοδευόμενο από ένα ποτήρι μαύρο Μεσενικόλα από τον Σεφ Δημήτρη Πλουμιστό. Σήμερ...
Χοιρινό με Μπύρα του Γιώργου Τσελεμεντέ... Χοιρινό με Μπύρα του Γιώργου Τσελεμεντέ. ΥΛΙΚΑ 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ 4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ 2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΕΛΑΦΡΑ ΣΠΑ...