ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ: Δια χειρός Γιώργου Τσελεμεντέ

ΥΛΙΚΑ:

 

500 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ

1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ

1 ΠΟΤΗΡΙ ΑΣΠΡΟ ΚΡΑΣΙ ΑΡΕΤΣΙΝΩΤΟ

ΜΑΪΝΤΑΝΟ

500 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΓΑΡΙΔΕΣ

500 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΜΥΔΙΑ

ΛΙΓΟ ΒΟΥΤΥΡΟ

image

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

 

Βράζουμε τις ταλιατέλες τις στραγγίζουμε τις βουτυρώνουμε και τις κρατάμε στην άκρη κάπου ζεστές.

Βράζουμε τις γαρίδες σε νερό όπου έχουμε ρίξει λίγο ξύδι και λίγο αλάτι και κατόπιν τις καθαρίζουμε.

Το ζουμί από τις γαρίδες το κρατάμε και το παιρνάμε από ένα σουρωτήρι πολύ ψιλό.

Βράζουμε τα μύδια και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο και αυτό ψιλοκομμένο κατόπιν σβήνουμε με κρασί και με λίγο από το ζουμί των γαρίδων τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση προσθέτουμε τις γαρίδες και τα μύδια και τα αφήνουμε να βράσουν, μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε σε πιάτα ή σε πιατέλα τις ταλιατέλες κάτω με τη σάλτσα από τις γαρίδες και τα μύδια και γαρνίρουμε με τις γαρίδες και τα μύδια γύρω-γύρω.

http://bit.ly/1qve0DN

Δείτε επίσης τα εξής:

Πιπερόπιτα : Δια χειρός Γιώργου Τσελεμεντέ... Πιπερόπιτα ΥΛΙΚΑ: 1 ΠΑΚΕΤΟ ΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ( ΓΙΑ ΠΙΤΕΣ) 6 ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΊΝΗΣ ΦΡΕΣΚΙΕΣ 2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΞΕΡΑ 1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ (ΜΕΓΑΛΟ ) ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΦΕΤΑ...
Ανοιξιάτικο γεμιστό αρνίσιο μπούτι...   Χρόνος Εκτέλεσης: 3 ώρες Μερίδα/ες: 4-6 Βαθμός δυσκολία: 1 Συστατικά 1 μπούτι αρνίσιο χωρίς κόκκαλα 3 κ.σ. μουστάρδα 200 γρ....