Χοιρινό ρόστο Νάξου του Γιώργου Τσελεμεντέ

Χοιρινό ροστό Νάξου

Χοιρινό ρόστο Νάξου του Γιώργου Τσελεμεντέ

χοιρινο-ροστό--ναξου

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Τρυπάμε το κρέας σε διάφορα σημεία, βάζουμε σʼαυτά σκόρδο, το αλατοπιπερώνουμε και το ροδίζουμε στο ελαιόλαδο σε μια πλατιά κατσαρόλα.

Προσθέτουμε σκόρδο και 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας αδιάλυτο.

Κατόπιν σβήνουμε το κρέας με το κρασί και όταν εξατμισθεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τη ντομάτα.

Αν η ντομάτα δεν είναι νερουλή, τότε βάζουμε λίγο νερό.

Σιγοβράζουμε το φαγητό και προς το τέλος προσθέτουμε τις πατάτες.

Στην αρχή βάζουμε λίγο αλάτι και προς το τέλος, αν χρειάζεται βάζουμε κι άλλο.

Υλικά:

1 ½ κιλό χοιρινό μπούτι ή σπάλα

1 φλυτζάνι κόκκινο κρασί ξερό

5 – 6 σκελίδες σκόρδο σε δοντάκια

1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

4 – 5 φρέσκιες ντομάτες

1 κουταλιά σούπας ντοματοπελτέ

1 πρέζα ζάχαρη

αλάτι – πιπέρι

3 – 4 ή και περισσότερες πατάτες

 

http://bit.ly/1YoXe6m

Δείτε επίσης τα εξής:

Κοτολέτες μοσχαριού με τυρί και ζαμπόν του Γιώργου... Κοτολέτες μοσχαριού με τυρί και ζαμπόν στον φούρνο του Γιώργου Τσελεμεντέ. ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Χτυπάμε ελαφριά τις κοτολέτες τις αλατίζουμε τις αλευρώ...
Γαρίδες Δενδρολίβανο του Γιώργου Τσελεμεντέ... Καλημέρα Φίλες και φίλοι μου σήμερα η Μαγειρική μας έχει Γαρίδες Δενδρολίβανο του Γιώργου Τσελεμεντέ. ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε ένα αντικολητικό τηγάνι ρίχνουμ...