Ψαρονέφρι γεμιστό με σπανάκι και ανθότυρο συνοδευόμενο με κρασί Μessenikola

Ψαρονέφρι γεμιστό

Το πιάτο της Ημέρας: «Ψαρονέφρι γεμιστό με σπανάκι και ανθότυρο» συνοδευόμενο με κρασί Μessenikola.

Καλημέρα σας αγαπημένοι μου φιλοι είμαι ο Δημήτρης Πλουμιστός chef του greekaffair.gr και καθημερινά δημιουργό για εσάς γνωριμίες αλλά και πρωτότυπες συνταγές με πολλή αγάπη, οπως αυτή που θα δούμε παρακάτω. Σήμερα θα ετοιμάσουμε, «Ψαρονέφρι γεμιστό με σπανάκι και ανθότυρο» και σάλτσα λιαστής ντομάτας, και θα πρότεινα στην συνέχεια αφού το ετοιμάσουμε να το συνοδεύσουμε στο τραπέζι μας με ένα μοναδικό κρασί του θρυλικού Μαύρου MESSENIKOLA με Π.Ο.Π (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης)…. Και μοναδική γεύσης και άρωμα της ποικιλίας του …

Πάμε να δούμε τα υλικά και την εκτέλεση που είναι πολύ εύκολα.

Υλικά
2 Ψαρονέφρια 300-400 γρ
150 γρ Σπανάκι
100 γρ Ανθότυρο
2 Κρεμμύδι φρεσκο
2 Κρεμμύδια ξερά μέτρια
Άνηθο
Λιαστή ντομάτα 300 γρ
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Κόκκινο κρασί ΜΕSSENICOLA

Εκτέλεση
Ανοίγουμε τα ψαρονέφια να γίνουν φιλέτα και τα χτυπάμε λίγο η ζητάμε από το χασάπη μας να μας τα ανοίξει.
Πλένουμε το σπανάκι και το φρεσκο κρεμμυδάκι πολύ καλά και τα ψιλοκόβουμε.
Σε ένα τηγάνι ριχνουμε ελαιόλαδο και ψιλοκόβουμε το ένα κρεμμυδι και το σοτάρουμε στη συνέχεια ριχνουμε το σπανάκι το φρεσκο κρεμμυδάκι σοτάρουμε προσθετουμε αλάτι πιπέρι τον άνηθο σβήνουμε με κρασί και ριχνουμε και το ανθότυρο και αφήνουμε για 3 λεπτά ακόμη να σιγοβράσουν.
Παίρνουμε τα ψαρονέφρια τα βάζουμε στο πάγκο μας τα αλατοπιπερώσουμε και βάζουμε την γέμιση μας και τυλίγουμε σφιχτά.
Μπορούμε να τα πιάσουμε με οδοντογλυφίδες η να τα δέσουμε με σπάγγο.
Παίρνουμε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε τα ψαρονέφρια από όλες τις πλευρές να ροδίσει.
Σβήνουμε με κρασί και τα μεταφέρουμε σε ταψάκι και τα ψηνουμε για 15-20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Όταν είναι έτοιμο βγάζουμε από το φούρνο και σουρώνουμε το ζωμό που έχει βγάλει σε ένα μπολ.
Σε τηγάνι σοτάρουμε το υπόλοιπο κρεμμυδι ψιλοκομμένο και ριχνουμε και την λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη και σοτάρουμε για 10 λεπτά σβήνουμε με κρασί και προσθετουμε και το ζωμό δοκιμάζουμε στο αλάτι και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε.
Αφήνουμε την σάλτσα μας να γλασσάρει και βγάζουμε από την φωτιά.

Για γαρνιτούρα στο τέλος  μπορείτε να βάλετε πατάτες τηγανίτες , ρύζι η πουρέ πατάτας…

photo-10-02

Συνοδεύεται το  Ψαρονέφρι γεμιστό με σπανάκι και ανθότυρο με ένα μοναδικό κρασί Π.Ο.Π (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης), το Messenikola όπου διαθέτει  μια  μοναδική γεύση και ένα  άρωμα από της ποικιλίες του θρυλικού Μαύρου Μεσενικόλα και τη συμμετοχή κατά 30%, των γαλλικών ποικιλιών Syrah & Carignian.Ο Μεσιέ Νικολά θα ήταν πολύ περήφανος γι’ αυτό το κρασί που φέρει το όνομά του, αφού διαθέτει λουλουδένια μύτη λευκού κρασιού, τρυφερό βορειοευρωπαϊκό στόμα και μοναδική προσωπικότητα.

Καλή σας απόλαυση !!!!
Δημήτρης Πλουμιστός
Μελος της Λεσχης Αρχιμαγειρων Ελλαδος Chef’s Club of Greece

http://bit.ly/1YgHpMp

Δείτε επίσης τα εξής:

Γλυκό με σταφύλια του Γιώργου Τσελεμεντέ... Γλυκό με σταφύλια του Γιώργου Τσελεμεντέ. Σταφύλι: Τα οφέλη για την υγεία Το σταφύλι, το φρούτο του φθινοπώρου, αποκαλείται 'ευτυχές δημιούργημα της...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ : Δια χειρός ... Καλημέρα σήμερα μαγειρεύουμε  ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΥΛΙΚΑ:   4 ΦΙΛΕΤΑΡΙΣΜΕΝΑ ΣΤΗΘΗ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ 300 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΤΥΡΙ ΣΚΛΗΡΟ ...