ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΔΑΜΟ Δια χειρός Γιώργο Τσελεμεντέ

Σήμερα μαγειρεύουμε ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΔΑΜΟ.

ΥΛΙΚΑ

2 ΨΑΡΟΝΕΦΡΙΑ

ΑΛΑΤΙ – ΠΙΠΕΡΙ

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ

8-10 ΣΠΟΡΟΙ ΚΑΡΔΑΜΟΥ

ΜΙΣΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

1 ΣΦΗΝΑΚΙ ΟΥΖΟ

ΖΩΜΟΣ ΚΡΕΑΤΟΣ 2-3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το ψαρονέφρι σε χοντρές φέτες και το αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε σ’ ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το κρέας και το αφήνουμε στην άκρη της κουζινας  . Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το κρεμμύδι και το κάρδαμο και τα σοτάρουμε. (Εάν χρειαστεί, συμπληρώνουμε με λίγο ελαιόλαδο ακόμα). Επίσης, αν μπορούμε, σπάμε λίγο τους σπόρους του κάρδαμου μέσα στο τηγάνι. Όταν είναι έτοιμα, ρίχνουμε το ούζο, το ανάβουμε με πολλή προσοχή για να μην αρπάξει φωτιά ο απορροφητήρας και στο τέλος προσθέτουμε το ζωμό κρέατος. Μόλις πάρει μια βράση, ρίχνουμε και τα ψαρονέφρια και τ’ αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά.

 

http://bit.ly/1ShGve3

Δείτε επίσης τα εξής:

Κότσι χοιρινό σε μαρινάδα μπύρας και μουστάρδας... Το πιάτο της Ημέρας: Κότσι χοιρινό σε μαρινάδα μπύρας και μουστάρδας, συνοδευόμενο με κρασί Μessenikola από το Σεφ Πλουμιστό. Φίλες και φίλοι μου γει...
Κοτόπουλο Τηγανιά με πιπεριές του Γιώργου Τσελεμεν... Κοτόπουλο Τηγανιά με πιπεριές του Γιώργου Τσελεμεντέ. Καλημέρα και καλή εβδομάδα φίλες και φίλοι μου σήμερα θα μαγειρέψουμε "Κοτόπουλο Τηγανιά με Πιπ...