ΩΤΙΑ, Ποντιακές Τηγανίτες του Γιώργου Τσελεμεντέ

ΩΤΙΑ

ΩΤΙΑ, Ποντιακές Τηγανίτες.

Η περιουσία της Ποντιακής Κουζίνας είναι σαν ένας «θησαυρός» που διαφυλάσσεται από τους ίδιους αβίαστα αφού είναι σχεδόν όλη τους η παράδοση. Ίσως είναι η κουζίνα με τις περισσότερες ζύμες αλμυρές και γλυκές, με βασική πρώτη ύλη τα σιτηρά και τα γαλακτοκομικά.

ΥΛΙΚΑ

5 ΑΥΓΑ

250 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ

2 ΚΕΣΕΔΑΚΙΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

2 – 3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ

ΑΛΕΥΡΙ ΟΣΟ ΠΑΡΕΙ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το γιαούρτι μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφες μείγμα. Κατόπι προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και σιγά σιγά το αλεύρι λίγο λίγο μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη αλείφοντας τα χέρια μας με το ελαιόλαδο για να μη κολλάει στα χέρια μας το ζυμάρι μας. Στην συνέχεια ανοίγουμε το φύλλο μας σε πάχος περίπου 1 εκατοστού και κόβουμε σε σχήμα ρόμβου με το ροδάκι που κόβουμε την πίτσα. Με ένα κοφτερό μαχαίρι ανοίγουμε μια τρύπα στη μέση απ το ρόμβο μας και περνάμε την πλαϊνή άκρη μέσα από την τρύπα. Σε ένα τηγάνι έχουμε ζεστάνει ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα ζυμαράκια μας μέχρι να ροδίσουν. Εάν θέλουμε μπορούμε να σερβίρουμε και με μέλι από επάνω.

http://bit.ly/2dUbMg4

Δείτε επίσης τα εξής:

Κότσι χοιρινό σε μαρινάδα μπύρας και μουστάρδας... Το πιάτο της Ημέρας: Κότσι χοιρινό σε μαρινάδα μπύρας και μουστάρδας, συνοδευόμενο με κρασί Μessenikola από το Σεφ Πλουμιστό. Φίλες και φίλοι μου γει...
Ροδακινόπιτα «Δροσερή και σπιτική... Υλικά (για 12-24 άτομα): 1 κεσεδάκι γιαούρτι 200 γρ. 1 κεσεδάκι μαργαρίνη 250 γρ. μισό κεσεδάκι ζάχαρη 1,5 κεσεδάκι σιμιγδάλι ψιλό μισό κεσεδάκ...