ΦΕΤΑ ΤΥΛΙΧΤΗ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ:Tο πιάτο της Ημέρας του Chef Γιώργο Τσελεμεντέ

Αγαπητοί φίλοι καλή σας ημέρα είμαι ο Γιώργος Τσελεμεντές ο chef του greek affair και για σήμερα έχουμε ένα πολύ ωραίο ορεκτικό.

 

ΦΕΤΑ ΤΥΛΙΧΤΗ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ

ΥΛΙΚΑ

4 ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΦΕΤΑ 120 ΓΡΑΜΜΑΡΙΩΝ ΤΟ ΕΝΑ

2 ΤΕΜΑΧΙΑ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ

ΚΡΟΚΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΥΓΟ

ΜΕΛΙ

ΣΟΥΣΑΜΙ ΛΕΥΚΟ ΕΛΑΦΡΩΣ ΨΗΜΜΕΝΟ

ΛΑΔΙ ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ

feta-tylixti-me-meli-kai-soysami-greekaffair-gr

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε τα 2 φύλλα και τα κόβουμε στη μέση, τα 4 κομμάτια που δημιουργούνται τα απλώνουμε σε σειρά στο πάγκο μας, και στο τελείωμα τους τοποθετούμε απο ένα κομμάτι φέτα στο κάθε φύλλο.Παίρνουμε την άκρη που έχουμε στο τελείωμα και την γυρνάμε προς τα επάνω και την βάζουμε πάνω στην φέτα, κατόπιν διπλώνουμε τα πλαινά μέχρι να ακουμπίσουν  πάνω στην φέτα δημιουργώντας ένα φάκελο, και κατόπιν τυλίγουμε προς τα επάνω, πριν κάνουμε το τελευταίο γύρισμα στην άκρη αλείφουμε με ένα πινέλο λίγο κρόκο αυγού για να κολλήσει η άκρη μας. Εαν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αυγό μπόρουμε να βάλουμε λάδι. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι και αφού ζεσταθεί ρίχνουμε τις φέτες μας όσπου να πάρουν χρώμα και απο τις δύο πλευρές, και να τηγανιστεί το φύλλο μας μέχρι μέσα.Τίς βγάζουμε και τις τοποθετούμε πάνω σε αποροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν , κατόπιν τις βάζουμε σε ένα πιάτο και ρίχνουμε απο επάνω 1 κουταλιά της σούπας μέλι και λίγο σουσάμι.   

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ

ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ

 

http://bit.ly/1qvhdmU

Δείτε επίσης τα εξής:

Κοτόπουλο με Πέννες του Γιώργου Τσελεμεντέ... Κοτόπουλο με Πέννες του Γιώργου Τσελεμεντέ ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο και μετά ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τη...
Νουα μοσχάρι λεμονάτο στο φούρνο του Γιώργο Τσελεμ... Σήμερα σας μαγειρεύω κάτι ξεχωριστώ Νουα μοσχάρι λεμονάτο στο φούρνο.  Υλικά  1,5 Κιλό Νουα  Μοσχαρίσιο  Αλάτι  Πιπέρι  4 Κουταλιές  της...