ΦΙΛΕΤΟ ΓΛΩΣΣΑΣ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ: Δια χειρός Γιώργου Τσελεμεντέ

ΦΙΛΕΤΟ ΓΛΩΣΣΑΣ

ΦΙΛΕΤΟ ΓΛΩΣΣΑΣ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ.

ΥΛΙΚΑ

4 ΦΙΛΕΤΑ ΓΛΩΣΣΑΣ

ΑΛΑΤΙ , ΠΙΠΕΡΙ

4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ

250 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

1 ΝΤΟΜΑΤΑ

2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΦΡΥΓΑΝΙΑ

ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ

1/2 ΜΑΤΣΚΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

ΦΕΤΕΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΦΥΛΛΑ ΜΕΝΤΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

fileto-glossas-me-kroysta-lemonioy-dia-xeiros-giorgoy-tselemente-elliniki-koyzina

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τα φιλέτα ψαριού τα στεγνώνουμε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας τα αλατοπιπερώνουμε τα περιχύνουμε με το μισό χυμό λεμονιού και τα βάζουμε μέσα σε λαδωμένη φόρμα. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και προσθέτουμε τα μανιτάρια να σοταριστούν και αυτά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού.Κόβουμε την τομάτα σε ροδέλες και τις βάζουμε πάνω από τα φιλέτα μας κατόπιν προσθέτουμε το μείγμα μας με τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια.Ανακατεύουμε την τριμμένη φρυγανιά με το ξύσμα μας και τον υπόλοιπο μαϊντανό και το ρίχνουμε πάνω από τα ψάρια. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Διακοσμούμε με τις φέτες λεμονιού και τα φύλλα μέντας.

www.greekaffair.gr

http://bit.ly/1qv2pVt

Δείτε επίσης τα εξής:

Το πιάτο της Ημέρας: Κυνήγι Αγριογούρουνο στη γάστ... Το πιάτο της Ημέρας: Κυνήγι Αγριογούρουνο στη γάστρα. Φίλες και φίλοι μου, καλή εβδομάδα σιγά σιγά αρχίζουμε να μπαίνουμε σε εορταστικούς ρυθμούς. ...
Παραδοσιακά γλυκά της Ελλάδας‏!... Από τα πλέον παραδοσιακά γλυκά της Ελλάδας είναι αυτά του κουταλιού. Ζαχαρωμένα φρουτάκια, από τα πιο κλασικά μέχρι τα πιο περίεργα, γλυκά σαν το μέλι...