Φτιάξε εύκολα την δικιά σου Πορτοκαλόπιτα

Πλουμιστό

Φτιάξε εύκολα την δικιά σου Πορτοκαλόπιτα από το Σεφ Δημήτρη Πλουμιστό.

Υλικά
1 Πακέτο φύλλο κρούστας
450-500γρ
4 Αυγά
200γρ ζάχαρη
300γρ γιαούρτι
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
3 βανίλιες
1 φακελάκι μπεικεν
200ml ηλιέλαιο

Για το σιρόπι

1 ποτήρι νερό
300 ζάχαρη
3 φλυτζάνια χυμό πορτοκάλι
Χυμό από ένα λεμονί
1 ξύλο κανελλας
Φέτες πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό την ζάχαρη και το χυμό. Το βάζουμε στην φωτιά να λιώσει η ζάχαρη και μετά ρίχνουμε το χυμό λεμονί το ξύλο κανελλας και τις φέτες πορτοκαλιού και βράζουμε για άλλα πέντε λεπτά.
Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Βάζουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς να ζεσταθεί.
Στο μίξερ χτυπάμε αυγά και ζάχαρη καλά να ασπρίσουν.
Χαμηλώνουμε ταχύτητα και ρίχνουμε το χυμό το ξύσμα το γιαούρτι το μπεικεν και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα να ενσωματωθούν τα υλικά και προσθέτουμε και το ηλιέλαιο.
Κόβουμε το φύλλο κρούστας οπως είναι ρολλο σε λεπτές λωρίδες και το ρίχνουμε στο μείγμα και μια σπάτουλα το ανακατεύουμε να ενσωματωθεί στο μείγμα.
Σε ένα ορθογώνιο ταψί ρίχνουμε λίγο λάδι να πάει παντού στο ταψί.
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου.
Το βγάζουμε από το φούρνο και ρίχνουμε το σιρόπι να το απορροφήσει το γλυκό και βάζουμε και τις φέτες πορτοκαλιού.

ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μελος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος Chef Club

http://bit.ly/1qvd1Dx

Δείτε επίσης τα εξής:

Κοτόπουλο με Κρεμμύδια του Γιώργου Τσελεμεντέ... Κοτόπουλο με Κρεμμύδια του Γιώργου Τσελεμεντέ. ΥΛΙΚΑ 1 ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ 1 ΚΙΛΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΣΤΙΦΑΔΟΥ 250 ML ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ 100 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ...
Μπακαλιάρος με χορταρικά του Γιώργου Τσελεμεντέ... Σήμερα θα σας μαγειρέψω φίλες και φίλοι μου Μπακαλιάρο με χορταρικά. ΥΛΙΚΑ 1500 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΦΡΕΣΚΟΣ 6-7 ΠΑΤΑΤΕΣ 3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ...