ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ: Δια χειρός Γιώργου Τσελεμεντέ

ΥΛΙΚΑ

750 ΑΛΕΥΡΙ ΜΑΛΑΚΟ ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΕΝΟ

1 ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ

1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΣΟΔΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

200 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ

1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΧΥΜΟ ΑΠΟ ΦΡΕΣΚΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

1/3 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΗΛΙΕΛΑΙΟ

ΞΥΣΜΑ ΑΠΟΕΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΛΕΥΚΟ ΞΥΔΙ

1 ΒΑΝΙΛΙΑ

 ΒΙΒΛΙΟ ΚΛΗΡΩΣΗ ΓΙΩΡΓΟ ΤΣΕΛΕΜΤΝΕ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπόλ ρίχνουμε το αλεύρι, τη σόδα το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά. Σε ένα άλλο μπόλ ρίχνουμε την ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού το ξύδι το ξύσμα και στο τέλος προσθέτουμε την βανίλια. Τα χτυπάμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη μας. Κατόπιν προσθέτουμε τα υγρά μας στο μπόλ με το αλεύρι το αλάτι και τη σόδα και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.Παίρνουμε  μια μακρόστενη φόρμα κέικ και την λαδώνουμε, κόβουμε ένα  κομμάτι αντικολιτικό χαρτί (λαδόκολλα)και την στρώνουμε στην φόρμα μας, ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας και ψηνουμε στους 170 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και ξεφορμάρουμε.

Καλή σας Απόλαυση

 

www.greekaffair.gr

http://bit.ly/1qvdyFu

Δείτε επίσης τα εξής:

Μοσχάρι ταζίν με δαμάσκηνα Χρόνος Εκτέλεσης: 2 ώρες Μερίδα/ες: 4 Βαθμός Δυσκολίας: 2 Συστατικά 900 γρ. κρέας βοδινό για βραστό σε κύβους 1-2 εκ. αλάτι, πιπέρι ε...
Μοσχαράκι βραστό του Γιώργου Τσελεμεντέ... Μοσχαράκι βραστό του Γιώργου Τσελεμεντέ ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρέας και τα λαχανικά μας και σε χαμηλή φωτιά το αφήνουμ...