ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ: Δια χειρός Γιώργου Τσελεμεντέ

ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ: Δια χειρός Γιώργου Τσελεμεντέ

ΥΛΙΚΑ:

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ:

 

400 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΓΑΛΑ

2 ΤΕΜΑΧΙΑ ΑΥΓΑ

120 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΑΛΕΥΡΙ

30 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΗΛΙΕΛΑΙΟ

1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΖΑΧΑΡΗ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:

 

ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΚΡΕΠΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ 2 ΜΠΑΛΕΣ ΠΑΓΩΤΟ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΜΑΣ

giorgos tselementes

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

 

Σε ένα μπώλ χτυπάμε τα αυγά ελαφρώς και προσθέτουμε το γάλα.

Ξεχωριστά έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι (για να μην μας σβολιάσει) και το προσθέτουμε σιγά – σιγά στο μπώλ με το γάλα και τα αυγά.

Ανακατεύουμε συνεχώς ώστε να μην μας σβολιάσει και προσθέτουμε την ζάχαρη και το ηλιέλαιο. Εάν μας σβολιάσει ή για να είμαστε σίγουροι μπορούμε να περάσουμε το μείγμα από ένα σινουά.

Κατόπιν παίρνουμε ένα τηγάνι αντικολητικό του ρίχνουμε λίγο ηλιέλαιο και το τοποθετούμε πάνω στην φωτιά, το αφήνουμε να κάψει καλά και στο τέλος του αφαιρούμε το λάδι.

Με μια κουτάλα ρίχνουμε λίγο μείγμα μέσα στο τηγάνι τόσο ώστε να καλύψει το πάτο του και αφού ψηθεί από την μια πλευρά την γυρνάμε από την άλλη πλευρά με προσοχή για να μην μας σπάσει. Όταν είναι έτοιμη την ακουμπάμε σε ένα μέρος μέχρι να κρυώσει. Με ένα πινέλο αλείφουμε το τηγάνι με λίγο λάδι και επαναλαμβάνουμε το ίδιο μέχρι να μας τελειώσει το μείγμα.

Κατόπιν ανοίγουμε τις κρέπες μια –μια  τις βάζουμε από 2 μπάλες παγωτό και τις κλείνουμε.  Σερβίρουμε αμέσως και αν θέλουμε περιχύνουμε με σάλτσα σοκολάτα.


www.greekaffair.gr

http://bit.ly/1qveIRC

Δείτε επίσης τα εξής:

Νουα μοσχάρι λεμονάτο στο φούρνο του Γιώργο Τσελεμ... Σήμερα σας μαγειρεύω κάτι ξεχωριστώ Νουα μοσχάρι λεμονάτο στο φούρνο.  Υλικά  1,5 Κιλό Νουα  Μοσχαρίσιο  Αλάτι  Πιπέρι  4 Κουταλιές  της...
ΜΩΣΑΙΚΟ: Το γλυκό της εβδομάδας του chef Γιώργου ... Αγαπητοί φίλοι καλή σας ημέρα! Eίμαι ο Γιώργος Τσελεμεντές, chef του greek affair και για σήμερα έχουμε ένα κλασικό γλυκό. ΜΩΣΑΙΚΟ ΥΛΙΚΑ 1 ΠΑ...