ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ του Chef Γιώργο Τσελεμεντέ

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ

TSELEMENTES---DiaXeiros-(SALONIA)-73

ΥΛΙΚΑ

2 ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΦΛΑΣΚΕΣ

500 ΓΡΑΜΜ. ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΕΤΟΙΜΟ

300-400 ΓΡΑΜΜ. ΦΕΤΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΣΤΟ ΧΟΝΤΡΟ ΤΡΙΦΤΗ

ΗΛΙΕΛΑΙΟ

ΑΛΑΤΙ – ΠΙΠΕΡΙ

ΖΑΧΑΡΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τις μελιτζάνες, τους αφαιρούμε το κοτσάνι, τις κόβουμε στη μέση οριζόντια και χαράζουμε την ψίχα σε 5-6 σημεία. Τις βάζουμε σε ένα ταψί ή μια λαμαρίνα και ρίχνουμε σε κάθε μία λίγο ηλιέλαιο. Τις βάζουμε στο φούρνο στη μεσαία σχάρα στους 180° με τον αέρα (στους 200° χωρίς αέρα) και τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα, περίπου για 20-30 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, ρίχνουμε πάνω στην κάθε μελιτζάνα αλάτι, πιπέρι και μια πρέζα ζάχαρη και μετά προσθέτουμε σε κάθε μία μερικά κομμάτια κρέας κοκκινιστό και την τριμμένη φέτα. Αδειάζουμε στο ταψί λίγη από τη σάλτσα του κοκκινιστού και ξαναψήνουμε στην ίδια θέση και στην ίδια θερμοκρασία για άλλα 20 περίπου λεπτά μέχρι να λιώσει και να πάρει χρώμα η φέτα.

 

ImageHandler (2)

ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ

 

http://bit.ly/1qvgWAc

Δείτε επίσης τα εξής:

Κοτόπουλο στο Βάζο του Γιώργου Τσελεμεντέ... Καλημέρα φίλες και φιλοι μου σήμερα θα σας μαγειρέψω ένα ιδιαίτερο πιάτο Κοτόπουλο στο Βάζο. ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Καθαρίζουμε το κοτόπουλο το αλατοπ...
Χαλβάς πορτοκαλιού : Δια χειρός Γιώργου Τσελεμεντέ... Υλικά : 2 Κιλά χυμό πορτοκάλι φρέσκο. 1 Κιλό νερό. 1 κιλό ζάχαρη. 2 βανίλιες. 500 γραμμάρια σιμιγδάλι χοντρό. Εκτέλεση : Βάζουμε σε μια κατσαρόλα ό...