ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ: Tο πιάτο της Ημέρας του Chef Γιώργο Τσελεμεντέ

Αγαπητοί φίλοι καλημέρα είμαι ο Γιώργος Τσελεμεντές, ο chef του greek affair και για σήμερα σας ετοίμασα ένα ξεχωριστό πιάτο.

 

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ

 TSELEMENTES---DiaXeiros-(SALONIA)-57

ΥΛΙΚΑ

 

2 ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΦΛΑΣΚΕΣ

2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

ΤΟΜΑΤΟΠΕΛΤΕΣ (1 κουτ. της σούπας)

1 ΠΟΤΗΡΑΚΙ ΚΡΑΣΙ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΖΑΧΑΡΗ (1 κουτ. του γλυκού)

ΑΛΑΤΙ – ΠΙΠΕΡΙ

300 ΓΡΑΜΜ. ΦΕΤΑ ΘΡΥΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ

2 ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΕ ΦΕΤΕΣ

ΗΛΙΕΛΑΙΟ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τις μελιτζάνες, αφαιρούμε τα κοτσάνια τους, τις κόβουμε σε ροδέλες και σε φέτες πάχους περίπου ενός εκατοστού και τις απλώνουμε σε ελαφρά λαδωμένη λαμαρίνα. Τις ψήνουμε στο φούρνο στη μεσαία σχάρα στους 180° με τον αέρα (χωρίς αέρα στους 200°) μέχρι να πάρουν χρώμα. Συγχρόνως βάζουμε λίγο λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια που τα έχουμε κόψει στη μέση και μετά σε ροδέλες. Τα αφήνουμε να πάρουν λίγο χρώμα και ρίχνουμε το κρασί. Το αφήνουμε να πιει σχεδόν όλο το κρασί και προσθέτουμε τον τοματοπελτέ αραιωμένο σε λίγο κρύο νερό, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται για να  τα σκεπάσει και το αφήνουμε να βράσει. Βγάζουμε τη λαμαρίνα με τις μελιτζάνες από το φούρνο και τους ρίχνουμε λίγο αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη. Μετά, προσθέτουμε από πάνω τα μαγειρεμένα κρεμμύδια, τη θρυμματισμένη φέτα και τελευταίες τις φέτες ντομάτας κομμένες στα δύο. Ξαναβάζουμε τη λαμαρίνα στο φούρνο και ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα οι ντομάτες και το τυρί.

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!

ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ

http://bit.ly/1qvhOoH

Δείτε επίσης τα εξής:

Πατατομπιφτέκια : Δια χειρός Γιώργου Τσελεμεντέ... Υλικά : 1 κιλό πατάτες , 350- 400 γραμμάρια μανιτάρια , 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο , 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι , αλάτι. Εκτέλεση : Σε ένα τη...
Κροκέτες Μπακαλιάρος του Γιώργου Τσελεμεντέ... Καλημέρα φίλες και φιλοι μου σας εύχομαι να έχετε μια όμορφη και δημιουργική εβδομάδα, Σήμερα θα σας μαγειρεύω Κροκέτες Μπακαλιάρο. ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ...