Μηλόπιτα : το γλυκό της ημέρας από τον Σεφ Δημήτρη Πλουμιστό

Υλικά
250 γρ βιταμ
700γρ Αλεύρι
2 Αυγά
Ζάχαρη 150γρ
1κγ μπεικιν
2-3 κσ νερό κρύο
5 μηλα κόκκινα
κανέλα

Εκτέλεση

Έχουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου το κόβουμε σε κομμάτια και το ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ το χτυπάμε με το γάντζο και προσθέτουμε την ζάχαρη να ραφινάρατε.
Προσθέτουμε το αλεύρι το μπεικιν και αφού ενωθούν ρίχνουμε τα αυγά χτυπάμε λίγο να ενωθούν και προσθέτουμε και το κρύο νερό.
Παίρνουμε την ζύμη και την σκεπάζουμε με μεμβράνη την τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Έχουμε καθαρίσει τα μήλα και τα βάζουμε σε νερό με χυμό λεμόνι να μην μαυρίσουν.
Ανοίγουμε με ένα πλάστη σε δυο λαδόκολλες ανάμεσα ένα μέρος της ζύμης και την στρώνουμε σε ταψάκι και κόβουμε κομματάκια τα μήλα τα ρίχνουμε στο ταψάκι πασπαλίζουμε με ζάχαρη κανέλα και 3 κομματάκια βιταμ και σκεπάζουμε παλι με ζύμη.Βρέχουμε τις άκρες να κολλήσουν και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 160-170 πάνω κάτω για περίπου 1 ώρα.
Πλουμιστός Δημήτρης

Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος Chef Club

http://bit.ly/1V0dpH4

Δείτε επίσης τα εξής:

Ντομάτες Γεμιστές με τονοσαλάτα του Γιώργου Τσελεμ... Ντομάτες Γεμιστές με τονοσαλάτα ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Πλένουμε καλά τις ντομάτες. Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση και τις αδειάζουμε απο την ψύχα το...
Συνταγή «ΜΗΛΑ ΨΗΤΑ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ» – ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΕΛ... Συνταγή "ΜΗΛΑ ΨΗΤΑ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ" - ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ. ΥΛΙΚΑ: 4 ΜΗΛΑ ΧΥΜΟ ΑΠΟ 2 ΛΕΜΟΝΙΑ ΛΙΓΗ ΖΑΧΑΡΗ 8 ΜΠΑΛΕΣ ΠΑΓΩΤΟ ΛΙΓΗ ΕΤΟΙΜΗ ΣΑΝΤΙ...