ΜΩΣΑΙΚΟ: Το γλυκό της εβδομάδας του chef Γιώργου Τσελεμεντέ

ΧΟΙΡΙΝΟ ΛΑΙΜΟ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ

Αγαπητοί φίλοι καλή σας ημέρα! Eίμαι ο Γιώργος Τσελεμεντές, chef του greek affair και για σήμερα έχουμε ένα κλασικό γλυκό.

ΜΩΣΑΙΚΟ

ΥΛΙΚΑ

1 ΠΑΚΕΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΤΙ ΜΠΕΡ

200 ΓΡΑΜΜ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ

140 ΓΡΑΜΜ. ΚΑΚΑΟ

6 ΑΥΓΑ

400 ΓΡΑΜΜ. ΒΟΥΤΥΡΟ

20 ML ΚΟΝΙΑΚ

mosaiko-to-glyko-tis-evdomadas-toy-chef-giorgoy-tselemente

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σπάμε τα αυγά και χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ σε μαρέγκα, τη βάζουμε σε ένα μπολ και την τοποθετούμε στο ψυγείο. Ρίχνουμε το βούτυρο (ΠΡΟΣΟΧΗ! Πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) στον κάδο του μίξερ, το χτυπάμε ελαφρά με το σύρμα για να αφρατέψει και χωρίς να σταματήσουμε το μίξερ προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών και μετά τη ζάχαρη και το κακάο. Όταν γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα, προσθέτουμε και το κονιάκ και το δουλεύουμε μέχρι να  ενσωματωθεί. Τελευταία ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με το χέρι μας μέχρι να σχηματιστεί ένα τέλειο μείγμα. Σε μια λεκάνη, σπάμε τα μπισκότα σε τρία-τέσσερα κομμάτια, προσθέτουμε το μείγμα από το μίξερ και ανακατεύουμε καλά. Κόβουμε μια λαδόκολλα, ρίχνουμε στο κέντρο της το μείγμα μας και το απλώνουμε με τα χέρια ώστε να σχηματιστεί ένας κύλινδρος. Κλείνουμε τη λαδόκολλα σε ρολό, τυλίγουμε τις άκρες όπως στις καραμέλες και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 3 ώρες. Όταν το βγάλουμε από την κατάψυξη, αφαιρούμε τη λαδόκολλα, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

 

ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ

 

http://bit.ly/1qvhXIK

Δείτε επίσης τα εξής:

Το πιάτο της Ημέρας: Χοιρινό καρέ με αρωματικά και... Το πιάτο της Ημέρας: Χοιρινό καρέ με αρωματικά και σάλτσα, με άρωμα Ελλάδας συνοδευόμενο με Πολίχνης οίνος Ερυθρός από τον Σεφ Πλουμιστό Δημήτρη. Καλ...
Μακαρόνια με Σάλτσα Σαρδέλας του Γιώργου Τσελεμεντ... Μακαρόνια με Σάλτσα Σαρδέλας του Γιώργου Τσελεμεντέ   ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Ρίχνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι μαζί με το αλεύρι και αφού π...