Μπριζολάκια Χοιρινά με καραμελωμένα κρεμμύδια από το δημιουργό και σεφ Δημήτρη Πλουμιστό

Υλικα

6-8 μεριδες
Μπριζολάκια λαιμού χωρίς κόκκαλο
3 κρεμμύδια μεγάλα
Αλάτι πιπέρι
Ρίγανη
Λάδι
Ζάχαρη 80γρ
Πιτούλες μικρές

Εκτέλεση
Παίρνουμε τα κρεμμύδια τα χωρίζουμε στη μέση και τα κόβουμε φέτες.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και όταν κάψει ρίχνουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε.
Χαμηλώνουμε την φωτιά από το 9 στο 5 και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Μόλις ροδίσουν ρίχνουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε για δέκα λεπτά και αποσύρουμε από την φωτιά.
Παίρνουμε τα μπριζολάκια και αφού τα αλατοπιπερωσουμε τα σοτάρουμε σε λίγο και από τις δυο πλευρές.Ριχνουμε την ρίγανη και τα βγάζουμε από την φωτιά.
Ψήνουμε τις πιτουλες μας.
Κόβουμε σε λωρίδες τα μπριζολάκια και τα βάζουμε πάνω στις πιτουλες και από πάνω ρίχνουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια.

ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Μελος της Λεσχης Αρχιμαγειρων Ελλαδος Chef Club

http://bit.ly/23gWOmR

Δείτε επίσης τα εξής:

Ντοματοπιπεριές γεμιστές με Αυγολέμονο... Ντοματοπιπεριές γεμιστές με Αυγολέμονο του Γιώργου Τσελεμεντέ ΥΛΙΚΑ 8 ΜΕΤΡΙΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ 8 ΜΕΤΡΙΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ 600 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΙΜΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ: Δια χειρός Γιώργου Τσελεμ... ΥΛΙΚΑ:   500 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ 1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ 1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ 1 ΠΟΤΗΡΙ ΑΣΠΡΟ ΚΡΑΣΙ ΑΡΕΤΣΙΝΩΤΟ ΜΑΪΝΤΑΝΟ 500 ΓΡΑΜΜΑΡ...