ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΚΡΥΕΣ: Δια χειρός Γιώργου Τσελεμεντέ

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΚΡΥΕΣ: Δια χειρός Γιώργου Τσελεμεντέ

ΥΛΙΚΑ

2 ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΜΕΤΡΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ

ΜΙΣΟ ΑΓΓΟΥΡΙ

1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ

50 ΓΡΑΜΜ. ΚΑΠΑΡΗ

7-8 ΦΙΛΕΤΑ ΑΝΤΣΟΥΓΙΑΣ

10-15 ΕΛΙΕΣ

120-150 ΓΡΑΜΜ. ΦΕΤΑ

ΡΙΓΑΝΗ

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και στεγνώνουμε όλα τα λαχανικά.  Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση κατά μήκος, αδειάζουμε την ψίχα τους, την ψιλοκόβουμε και τη ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Καθαρίζουμε το αγγούρι και το κόβουμε σε 4-5 κομμάτια κατά μήκος. Μετά, κόβουμε το κάθε κομμάτι σε μακρόστενες λωρίδες και αφού κόψουμε την κάθε λωρίδα σε  4-5 λεπτά μπαστουνάκια, το ψιλοκόβουμε σε «καρεδάκια». Σε ψιλά «καρεδάκια» κόβουμε, επίσης, την πιπεριά και τα φιλέτα αντσούγιας (αφού τους έχουμε αφαιρέσει πρώτα το κόκκαλο). Στο τέλος, ψιλοκόβουμε την κάπαρη και τις ελιές αφού τους έχουμε βγάλει το κουκούτσι. Περνάμε τη φέτα από τον ψιλό τρίφτη και τη ρίχνουμε μαζί με όλα τα ψιλοκομμένα υλικά και τη ρίγανη στο μπολ με τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Ανακατεύουμε καλά και με το μείγμα αυτό γεμίζουμε τις ντομάτες, τις βάζουμε να παγώσουν στο ψυγείο και σερβίρουμε τρίβοντας από πάνω λίγο πιπέρι.

www.greekaffair.gr

http://bit.ly/1qvgy4Z

Δείτε επίσης τα εξής:

Το πιάτο της Ημέρας: Κυνήγι Αγριογούρουνο στη γάστ... Το πιάτο της Ημέρας: Κυνήγι Αγριογούρουνο στη γάστρα. Φίλες και φίλοι μου, καλή εβδομάδα σιγά σιγά αρχίζουμε να μπαίνουμε σε εορταστικούς ρυθμούς. ...
Kοτόπουλο με ελιές και μακαρόνια... www.greekaffair.gr Ένα πιάτο χορταστικό για όλοι την οικογένεια . Υλικά για 2-4 άτομα – 360 γραμμάρια καθαρισμένο φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε...