ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΔΟΠΙΤΑ: Tο πιάτο της Ημέρας του Chef Γιώργο Τσελεμεντέ

Αγαπητοί φίλοι καλή σας ημέρα είμαι ο Γιώργος Τσελεμεντές ο chef του greek affair και για σήμερα έχουμε ένα πολύ ωραίο ορεκτικό.

pastroumadopita-to-piato-tis-hmeras-apo-to-chef-giorgo-telemente

ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΔΟΠΙΤΑ

 

ΥΛΙΚΑ

 

20 ΓΡΑΜΜ. ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΣ ΣΕ ΦΕΤΤΕΣ

50 ΓΡΑΜΜ. ΤΥΡΙ ΕΝΤΑΜ ΤΡΙΜΜΕΝΟ

50 ΓΡΑΜΜ. ΤΥΡΙ ΓΚΟΥΝΤΑ ΤΡΙΜΜΕΝΟ

30 ΓΡΑΜΜ. ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ

1 ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΟΜΜΕΝΗ ΣΕ ΡΟΔΕΛΕΣ

1 ΠΑΚΕΤΟ ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Αφαιρούμε από τον παστουρμά το τσιμένι [τσιμένι λέγεται το μείγμα από μοσχοσίταρο (τσιμένι), σκόρδο, αλεύρι, πιπέρι και πάπρικα που μπαίνει γύρω από το κρέας για να του δίνει  το τόσο χαρακτηριστικό άρωμά του και για μην ξεραίνεται] και τον κόβουμε σε ψιλό καρεδάκι.  Ρίχνουμε σε ένα μπολ τον παστουρμά, προσθέτουμε όλα τα τυριά και ανακατεύουμε καλά. (Αν θέλουμε, ρίχνουμε και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι). Ανοίγουμε το πακέτο με τη σφολιάτα, κόβουμε το κάθε φύλλο σε τέσσερα ίσα κομμάτια, βάζουμε στο κέντρο από μία ροδέλα ντομάτας και λίγη γέμιση και κλείνουμε ενώνοντας τις αντικριστές γωνιές. Τοποθετούμε τις πίτες σε ελαφρά λαδωμένη λαμαρίνα ή ταψί και ψήνουμε στο φούρνο στη μεσαία σχάρα στους 180° για 20-30 λεπτά περίπου.

 

http://bit.ly/1VE0CZe

Δείτε επίσης τα εξής:

Κοτόπουλο με Κρεμμύδια του Γιώργου Τσελεμεντέ... Κοτόπουλο με Κρεμμύδια του Γιώργου Τσελεμεντέ. ΥΛΙΚΑ 1 ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ 1 ΚΙΛΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΣΤΙΦΑΔΟΥ 250 ML ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ 100 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ...
Χριστουγεννιάτικα κουλουράκια με στέβια... Το γλυκό της εβδομάδας: Χριστουγεννιάτικα κουλουράκια με στέβια από τον Σεφ Δημήτρη Πλουμιστό. Φέτος, o Άγιος Βασίλης, με το χριστουγεννιάτικο έλατο ...