Το πιάτο της Ημέρας :Λαβράκι με χόρτα από τον Σεφ Δημήτρη Πλουμιστό

Υλικά
4 Λαβράκια
3κσ ελαιόλαδο
1 Πράσσο ψιλοκομμένο
Σέλινο ψιλοκομμένο
1 κολοκυθάκι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 ποτήρι κρασί
400γρ σπανάκι
Κρεμμυδάκι φρέσκο
20 ντοματίνια
Άνηθο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 1κσ να κάψει ρίχνουμε το κολοκυθάκι να σοταριστεί και στη συνέχεια το πράσο το κρεμμυδάκι
το σκόρδο το σέλινο και τον άνηθο τα σοτάρουμε και αυτά για 10 λεπτά.
Ρίχνουμε και το σπανάκι το οποίο έχουμε πλύνει καλά οπως με ολα τα λαχανικά το κόβουμε στη μέση και τα σοτάρουμε ολα μαζί για 10 λεπτά.
Σβήνουμε με κρασί ρίχνουμε και τα ντοματίνια κομμένα στην μέση το αλάτι το πιπέρι και όταν εξατμισθεί το κρασί αποσύρουμε από την φωτιά.
Σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 1κσ ελαιόλαδο και μόλις ρίχνουμε τα λαβράκια που τους έχουμε αλατο πιπερώσει  με την πέτσα πρώτα κάτω.Ψήνουμε 2-3 λεπτά και μετά γυρνάμε από την αλλη και ψηνουμε 2 λεπτά.

Φτιάχνουμε λαδολέμονο
1κσ ελαιόλαδο
Χυμό από ένα λεμονί
Αλάτι πιπέρι και τα χτυπάμε καλά.

Σερβίρουμε με τα χορταρικά κάτω και τα λαβράκια κάτω και περιχύνουμε με το λαδολέμονο.
Πλουμιστός Δημήτρης

Μελος της Λεσχης Αρχιμαγειρων Ελλαδος Chef Club

http://bit.ly/25Nh0LK

Δείτε επίσης τα εξής:

Χαλβάς Σιμιγδαλένιος : Δια χειρός Γιώργου Τσελεμεν... Χαλβάς Σιμιγδαλένιος : Δια χειρός Γιώργου Τσελεμεντέ ΥΛΙΚΑ 1  ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ 2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΧΟΝΔΡΟ 3 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗ 4 ΦΛΙΤΖΑΝΙ...
8 συμβουλές για light μαγείρεμα... 8 συμβουλές για light μαγείρεμα.   Σε μια προσπάθεια απώλειας βάρους, δεν έχει σημασία μόνο το τι τρώμε αλλά και το πώς το μαγειρεύουμε. Στις γ...