Σπιτικό Παγωτό με μπισκότο Οreo :

www.greekaffair.gr

Το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά και σίγουρα με της ζέστες αυτές θα θέλετε να φάτε κάτι δροσιστικό,  υγιεινό, εξίσου νόστιμο, οικονομικό , αυτό δεν είναι άλλο από το εύκολο σπιτικό παγωτό είναι μάλλον το καλύτερο απογευματινό καλοκαιρινό επιδόρπιο, για όλη την οικογένεια.

Υλικά (για 2 λίτρα παγωτό):

1 κουτί φρέσκο γάλα
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
1 κουτί φυτική σαντιγύ
1 βανίλια σε σκόνη
2 πακέτο μπισκότα Oreo

Εκτέλεση:

Βάζετε στην κατάψυξη για μία ώρα περίπου , το ζαχαρούχο γάλα και τη φυτική σαντιγύ. Μετα σπάτε με τα χέρια  σε μικρά κομμάτια τα μπισκότα.

Μετά από μία ώρα βγάζετε τη φυτική συνταγή και  το ζαχαρούχο γάλα από την κατάψυξη και στην  συνέχεια το φρέσκο γάλα από την συντήρηση. Χτυπάτε πρώτα τη φυτική σαντιγύ για οχτώ με δέκα  λεπτά στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.

Κατόπιν, προσθέτετε σιγά-σιγά τα γάλατα και τη βανίλια σε σκόνη και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Στη συνέχεια, ρίχνετε μέσα στο μείγμα τα κομμένα μπισκότα και ανακατεύετε με ένα μεγάλο κουτάλι.

Τέλος, βάζετε το μείγμα στο ειδικό μεταλλικό μπωλ ή σε ένα τάπερ και το τοποθετείτε στη κατάψυξη για 6-7 ώρες. Ενδιάμεσα, το βγάζετε 1-2 φορές από την κατάψυξη και το ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι για να γίνει πιο ελαφρύ.

http://bit.ly/23h0Efv

Δείτε επίσης τα εξής:

Συνταγή:Παραδοσιακή Κοτόπιτα του Γιώργου Τσελεμεντ... Ένα από τα πιο γευστικά και λαχταριστά στοιχεία της ελληνικής κουζίνα είναι οι πίτες. Σήμερα θα σας μάθω πως να μαγειρεύετε την τέλεια κοτόπιτα. ΥΛΙ...
Κοτολέτες μοσχαριού με τυρί και ζαμπόν του Γιώργου... Κοτολέτες μοσχαριού με τυρί και ζαμπόν στον φούρνο του Γιώργου Τσελεμεντέ. ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Χτυπάμε ελαφριά τις κοτολέτες τις αλατίζουμε τις αλευρώ...