Συνταγή καρυδόπιτα: ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

καρυδόπιτα

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ:

5 ΑΥΓΑ

200 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ

200 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΑΡΥΔΙ

200 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟ

15 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ

ΛΙΓΗ ΚΑΝΕΛΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ

syntagi-karydopita-tselementes-giorgos-greekaffair-gr

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:

1 ΚΙΛΟ ΖΑΧΑΡΗ

½ ΚΙΛΟ ΝΕΡΟ

1 ΦΛΟΥΔΑ ΛΕΜΟΝΙ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

Για το σιρόπι: Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την ζάχαρη το νερό και την φλούδα από το λεμόνι και τα αφήνουμε να βράσει για περίπου 5 λεπτά.

Το βγάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Παίρνουμε τα αυγά τα χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ, μετά προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το κτύπημα.

Κατόπιν βάζουμε το μίξερ σε πιο χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε σιγά-σιγά το βούτυρο.

Σε ένα μπόλ αναμειγνύουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και αφού το κοσκινίσουμε το προσθέτουμε στο μείγμα μας και ανακατεύουμε με τα χέρια μας από κάτω προς τα πάνω απαλά για να μην μας πέσει το μείγμα.

Στο τέλος προσθέτουμε την κανέλα και λίγα καρύδια.

Παίρνουμε μια λαμαρίνα την βουτυρώνουμε την περνάμε με λίγο αλεύρι και βάζουμε κάτω τα καρύδια. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180c για 40- 50 λεπτά.

Όταν είναι έτοιμη την βγάζουμε την κόβουμε σε μερίδες και την σιροπιάζουμε.

Σερβίρουμε με παγωτό ή με ζάχαρη άχνη.

 

ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ

clipart-eyes-blue-eyes-png-kKCxj4-clipart  Το Διαβάσανε… 620

 

http://bit.ly/1V0iXBd

Δείτε επίσης τα εξής:

Χοιρινές μπριζόλες με πράσινες ελιές του Γιώργου Τ... Χοιρινές μπριζόλες με πράσινες ελιές του Γιώργου Τσελεμεντέ. Μια πάρα πολύ νόστιμη και παραδοσιακή συνταγή "Χοιρινές μπριζόλες με πράσινες ελιές...
ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ: Tο πιάτο της Ημέρας του Chef Γιώρ... Αγαπητοί φίλοι καλή σας ημέρα είμαι ο Γιώργος Τσελεμεντές ο chef του greek affair και για σήμερα έχουμε ένα εξαιρετικό φαγητό.   ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ...