Συνταγή «ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΓΚΡΑΤΙΝΕ» ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ

Συνταγή «ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΓΚΡΑΤΙΝΕ»- ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ.

ΥΛΙΚΑ:

120 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΜΑΚΡΥΚΟΚΚΟ ΡΥΖΙ

3 ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ

1 ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ

1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ

6 ΜΕΤΡΙΕΣ ΤΟΜΑΤΕΣ

2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

2 ΚΛΩΝΑΡΙΑ ΦΡΕΣΚΟ ΘΥΜΑΡΙ

2 ΚΛΩΝΑΡΙΑ ΦΡΕΣΚΟ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ

1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΡΙΓΑΝΗ

ΛΙΓΟ ΖΩΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

100 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΓΚΡΑΤΙΝΑΡΙΣΜΑ

ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

Βάζουμε σε ένα τηγάνι ή μια κατσαρόλα το ρύζι με κρύο νερό το σκεπάζουμε και το βάζουμε να βράσει, μόλις πάρει την πρώτη βράση το αφήνουμε για 3 λεπτά και αφού το στραγγίξουμε πολύ καλά το τοποθετούμαι σε ένα ταψί κατά προτίμηση κεραμικό και στρογγυλό.

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180C-200C.

Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά τα στεγνώνουμε και κόβουμε τα κολοκύθια σε πάχος 1 δακτύλου την πιπεριά σε καρέ όχι πολύ μικρό το ίδιο το κρεμμύδι και τις τομάτες και αυτές όχι ψιλοκομμένες.

Όλα τα λαχανικά τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα μαρινάρουμε με το ελαιόλαδο, κατόπιν προσθέτουμε τα μυρωδικά τα προσθέτουμε όλα στο ταψί με το ρύζι.

Τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά.

Το βγάζουμε από το φούρνο του αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο του ρίχνουμε το τυρί τις προτίμησης μας τριμμένο και το ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 15 -20 λεπτά μέχρι να λιώσει και να πάρει χρώμα χρυσαφί το τυρί.

Σημείωση: Αν λιώσει το τυρί και δεν πάρει χρώμα μπορούμε να το βάλουμε για 4-5 λεπτά στο γκρίλ.

tselementes-diaxeiros-salonia-3web

http://bit.ly/1SHhYQ7

Δείτε επίσης τα εξής:

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΚΡΥΕΣ: Δια χειρός Γιώργου Τσελεμ... ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΚΡΥΕΣ: Δια χειρός Γιώργου Τσελεμεντέ ΥΛΙΚΑ 2 ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΜΕΤΡΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΜΙΣΟ ΑΓΓΟΥΡΙ 1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ 50 ΓΡΑΜΜ. ΚΑΠΑΡΗ ...
Αγκινάρες Αμοργιανές του Γιώργου Τσελεμεντέ... Φίλες και φίλοι καλημέρα και καλή εβδομάδα σήμερα θα μαγειρέψουμε μια συνταγή  με αιγαιοπελαγίτικα αρώματα και χρώματα... Αγκινάρες Αμοργιανές ΥΛ...