Κουραμπιέδες με Stevia και επικάλυψη σοκολάτας

Κουραμπιέδες

Το γλυκό της εβδομάδας: Κουραμπιέδες με Stevia και επικάλυψη σοκολάτας.

Καλημέρα σας φίλες και φίλοι είμαι ο Δημήτρης Πλουμιστός ο chef του greekaffair.gr και σήμερα θα φτιάξουμε ένα παραδοσιακό γλυκό Χριστουγέννων με stevia, τους αγαπημένους μας κουραμπιέδες.

Γιατί να στερούμαστε ότι θέλουμε να φάμε όταν υπάρχει τρόπος;

Πάμε να δούμε τα υλικά της συνταγής μας.

Υλικά
500γρ βούτυρο αγελάδας
150γρ αμύγδαλα ψημένα
650-700γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2κγ μπεικιν
Χυμό μισό λεμονιού
4κσ stevia κρυσταλλική
Ανθόνερο
1 ποτηράκι του λικέρ κονιάκ
Κουβερτούρα bitter 80% κακάο με stevia

Εκτέλεση
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει καλά για 20 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα.
Ρίχνουμε το μπεικιν το χυμό λεμονιού το κονιάκ και τα αμύγδαλα που έχουμε κόψει στο μπλέντερ.
Βγάζουμε από το μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά.
Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα ετοιμάζουμε τους κουραμπιέδες και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για 25-30 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν τους ραντίσουμε με ανθόνερο.
Έχουμε λιώσει την κουβερτούρα και μόλις έχει κρυώσει λίγο βουτάμε τους κουραμπιέδες μας.

Δημήτρης Πλουμιστός

Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος

Chef`s Club of Greece

http://bit.ly/1YhvFsR

Δείτε επίσης τα εξής:

Το πιάτο της Ημέρας: ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ του chef Γιώργου Τ... Αγαπητοί φίλοι καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα,σήμερα θα ξεκινήσουμε την εβδομάδα μας με μια χωριάτικη συνταγή. ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΥΛΙΚΑ 1/2 ΚΙΛΟ Λ...
Σκαλτσούνια με μήλα από την Κρήτη του Γιώργου Τσελ... Σήμερα φίλες και φίλοι μου σας εχω ετοιμάσει το γλυκό της εβδομάδας  Σκαλτσούνια με μήλα από την Κρήτη. ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Καθαρίζουμε τα μήλα ...