Το γλυκό της εβδομάδας: KΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΕ από τον Γιώργο Τσελεμεντέ

Αγαπητοί φίλοι καλή σας ημέρα είμαι ο Γιώργος Τσελεμεντές, ο chef του
greekaffair και για σήμερα η συνταγή μας είναι ένα κλασσικό γλυκό.

ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΕ

ΥΛΙΚΑ

6 ΑΥΓΑ

1 ΛΙΤΡΟ ΓΑΛΑ

1 ΠΟΤΗΡΙ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΖΑΧΑΡΗ

1 ΦΥΤΙΛΙ ΒΑΝΙΛΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ

ΧΥΜΟΣ ΑΠΟ ΜΙΣΟ ΛΕΜΟΝΙ

1 ΠΟΤΗΡΙ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΖΑΧΑΡΗ

1/4 ΠΟΤΗΡΙΟΥ ΝΕΡΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε όλα τα υλικά για την καραμέλα σε ένα τηγάνι και το βάζουμε στη φωτιά.Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε στην αρχή με πολλή προσοχή και μετά, όταν αρχίσει να παίρνει βράση απλά κουνάμε το κουτάλι.
Όταν σκουρύνει αρκετά το χρώμα της καραμέλας, την αποσύρουμε απο τη φωτιά και με ένα κουτάλι την ρίχνουμε προσεκτικά σε φόρμα ή σε ατομικά φορμάκια.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και την βανίλια να ζεσταθούν όχι να βράσουν. Σε μια λεκανίτσα σπάμε τα αυγά, τα ανακατεύουμε με την ζάχαρη και προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς.
Με μια κουτάλα ρίχνουμε το μείγμα μας στις φορμίτσες πάνω από την καραμέλα εφόσον έχει κρυώσει (η καραμέλα). Βάζουμε την φόρμα ή τις φορμίτσες σε ένα βαθύ ταψί το γεμίζουμε με κρύο νερό(περίπου μέχρι τη μέση από τα φορμάκια) και το τοποθετούμε στο φούρνο στη μεσαία σχάρα και ψήνουμε σε μπεν μαρί για 40 λεπτά περίπου στους 150 βαθμούς. Αποσύρουμε από το φούρνο,
βγάζουμε την φόρμα ή τις φορμίτσες και τα αφήνουμε να κρ.υώσουν, μετά το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Όταν θέλουμε να σερβίρουμε ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Α) Τα δύο υλικά δηλ. η ζάχαρη και το νερό και για την κρέμα και για την καραμέλα πρέπει να έχουν μετρηθεί με το ίδιο ποτήρι.

Β) Εάν το γάλα μας ζεσταθεί πολύ, το αφήνουμε να κρυώσει για να μην μας ψηθεί το αυγό μέσα στην λεκάνη.

Γ) Για να πλύνουμε το τηγάνι μας από την καραμέλα ρίχνουμε νερό και το βάζουμε να πάρει βράση, εάν χρειαστεί επαναλαμβάνουμε ξανά και ξανά .

ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ  chef 

http://bit.ly/25N6T9G

Δείτε επίσης τα εξής:

Μύδια σε Σάλτσα Κρόκου Κοζάνης : Δια χειρός Γιώργο... Μύδια σε Σάλτσα Κρόκου Κοζάνης Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας. Με μία συρμάτινη βούρτσα καθαρίζουμε καλά τα μύδια από βρομιές στο εξωτερικό και α...
Κροκέτες Μπακαλιάρος του Γιώργου Τσελεμεντέ... Καλημέρα φίλες και φιλοι μου σας εύχομαι να έχετε μια όμορφη και δημιουργική εβδομάδα, Σήμερα θα σας μαγειρεύω Κροκέτες Μπακαλιάρο. ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ...