Το γλυκό: «Μυστήριο με STEVIA»

Μυστήριο με STEVIA

Το γλυκό: «Μυστήριο με STEVIA» αποκλειστικά για πρώτη φορά στο greekaffair από το chef Δημήτρη Πλουμιστό.

Καλημέρα φιλοι και φίλες, είμαι ο Δημήτρης Πλουμιστός chef του greekaffair.gr.

Σήμερα ξέρω ότι περιμένατε την καθημερινή συνταγή με φαγητό  αλλά θα κάνουμε μια εξαίρεση λόγω των γενεθλίων μου και θα σας προσφέρω ένα γλυκό που θα σας παρουσιάσω για πρώτη φορά μέσα από το greekaffair.gr

Νοιώθω ιδιαίτερη χαρά σήμερα γιορτάζοντας τα 46 μου γενέθλια θα σας παρουσιάσω το γλυκό ΜΥΣΤΗΡΙΟ με STEVIA. Ένα γλυκό που διαθέτει όλα τα πατροπαράδοτα  στοιχειά της Ελλάδας και όπου βάζω όλο το μεράκι μου και την αγάπη και σας το παρουσιάζω σήμερα για πρώτη φορά αποκλειστικά μόνο μέσα από το greekaffair.gr

Θα ήθελα να γνωρίζετε τον «Νονό» του γλυκού της ονομασίας  ΜΥΣΤΗΡΙΟ που δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον πολύ καλό μου φίλο και συνεργάτη τον ΚΥΡΙΑΚΟ ΤΣΙΚΟΡΔΑΝΟ.

Μετά από μήνες που με πήρε να το τελειοποιήσω κράτησα την μέρα των γενεθλίων μου να σας το προσφέρω σαν κέρασμα έστω και γραπτώς.

Να σας ευχαριστήσω για την αγάπη που δείχνετε στις συνταγές μου και σας υπόσχομαι ότι κάθε μέρα θα σας προσφέρω ότι πιο ελληνικό, ποιοτικό και δημιουργικό μπορώ  να κάνω  για εσάς μέσα από το αγαπημένο σας greekaffair.gr

Πάμε να δούμε το γλυκό ΜΥΣΤΗΡΙΟ που μπορείτε να φτιάξετε και με STEVIA αλλά και με την κοινή ζάχαρη.

Υλικά για την βάση 

Μπισκου βουτύρου με κακάο
115 γρ κρόκους αυγών
300γρ αυγά ολόκληρα
.115 γρ Stevia
190 γρ ασπράδια αυγού
50 γρ βούτυρο μαργαρίνη
100 γρ αλεύρι μαλακό
3 βανίλιες
1 κσ κακάο
1κγ μπεικιν

Υλικά για την κρέμα

3 κρόκους αυγών
100γρ Stevia-
200 γρ Κατικι Δομοκού
400 γρ κρέμα γάλακτος
3 βανίλιες
Κακάο για πασπάλισμα
Καφέ ελληνικό βαρύ με λίγη  stevia
Βρασμένο και περασμένο από φίλτρο που κάνουμε το γαλλικό για να μην έχει καϊμάκι και το κατακάθι.

12366666_1077313925652962_1006470284_n

Πάμε να δούμε την εκτέλεση

Βάζουμε στο κάδο του μίξερ και χτυπάμε τα ασπράδια με 70 γρ stevia η 200γρ ζάχαρη να γίνουν μαρέγκα
Την υπόλοιπη  που μένει από την stevia την χτυπάμε στο χέρι με τους κρόκους και τα ολόκληρα τα αυγά προσθέτοντας και του βούτυρο λιωμένο.
Προσθέτουμε τις βανίλιες και αφού τα χτυπήσουμε καλά να ενωθούν τα ριχνουμε στην μαρέγκα και τα ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις να ενωθούν καλά.
Κοσκινίσουμε το αλεύρι το μπεικιν και το κακάο και το ριχvουμε στο μείγμα μας ανακατεύοντας απαλά να ενωθούν Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα παραληλόγραμμο ταψί αδειάζουμε το μείγμα και το στρώνουμε.
Ψήνουμε για 12-15 λεπτά σε προθερμάσμενο φούρνο στους 175°.
Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το γυρνάμε ανάποδα να κρυώσει και αφαιρούμε την λαδόκολλα.

Για την κρέμα

Πρώτα φτιάχνουμε τον ελληνικό και τον σουρώνουμε
Αφήνουμε να κρυώσει.
Στο κάδο του μίξερ βάζουμε τους κρόκους με την stevia  και ανακατεύουμε να αφρατεψουν λίγο.
Στην συνέχεια ρίχνουμε το Κατίκι Δομοκού και χτυπάμε πάντα σε μέτρια ταχύτητα να ενωθεί καλά.
Στην συνέχεια ριχνουμε την κρέμα γάλακτος σιγά σιγά και αφηνουμε να ανακατεύεται στο μίξερ μέχρι να σφίξει προς το τέλος ανεβάζουμε λίγο ταχύτητα και κατεβάζουμε.
Θέλουμε μια κρεμά ούτε πολύ σφιχτή ούτε αραιά.
Όταν είναι έτοιμη προσθετουμε αφού έχει κρυώσει λίγο από τον ελληνικό και τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
Τοποθετούμαι στο ψυγείο για 1 ώρα.

Κοβουμε κομματια απο το μπισκουι βουταμε στον ελληνικο για πολυ λιγο βαζουμε σε πιατο σε ποτηρι αναλογα πως θα τα κοψουμε βαζουμε την κρεμα αλλη μια στρωση μπισκουι μετα κρεμα και στο τελος πασπαλιζουμε με κακαο.

Εναλακτικα μπορειτε να βαλετε μπισκοτα βουτυρου με κακαο.

Υλικά
470 γρ βουτυρο
60 γρ Stevia
3 αυγα
750 γρ αλευρι
50 γρ κακαο
Εκτελεση
Χτυπαμε το βουτυρο με την stevia η την ζαχαρη καλα ριχνουμε ενα ενα τα αυγα και μετα το αλευρι και το κακαο

Ψήνουμε στους 170° για 20-25 λεπτά.

Υ.Γ. Όσες νοικοκυρές θέλετε να φτιάξετε το γλυκό με κανονική ζάχαρη βάζετε απλά την διπλάσια αναλογία από την stevia  σε ζάχαρη .

Καλή σας απόλαυση !!!!

Δημήτρης Πλουμιστός

Μελος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος
Chef`s Club of Greece

www.greekaffair.gr

http://bit.ly/1VE9fmz

Δείτε επίσης τα εξής:

Μπενιέ Σουφλέ με Μπακαλιάρο του Γιώργου Τσελεμεντέ... Μπενιέ Σουφλέ με Μπακαλιάρο του Γιώργου Τσελεμεντέ. ΥΛΙΚΑ 1 ΚΙΛΟ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΠΑΣΤΟΣ ΑΦΘΟΝΟ ΛΑΔΙ ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ 20...
Σουτζουκάκια Χρόνος Εκτέλεσης: 45' Οικογενειακή Μερίδα/ες Βαθμός Δυσκολίας: 1 Συστατικά Υλικά για τα σουτζουκάκια 500 γραμμάρια κιμά από κόντρα ή σ...