Το γλυκό της εβδομάδας: «ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ»

Το γλυκό της εβδομάδας: «ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ» από τον Chef Δημήτρη Πλουμιστό.

Καλημέρα σας φίλοι και φίλες! Είμαι ο Δημήτρης Πλουμιστός, ο Chef του greekaffair.gr. Σήμερα, σας έχω ετοιμάσει όπως κάθε Σάββατο, το γλυκό της εβδομάδας. Επέλεξα για εσάς, μια εξαιρετική σοκολατόπιτα με σιρόπι, γλάσο και καραμελωμένα αμύγδαλα!

Πάμε να δούμε τα υλικά μας και την εκτέλεση.

ΥΛΙΚΑ
Για το σιρόπι:
  • 250γρ ζάχαρη
  • 500γρ νερό
  • 75γρ κακάο
Για το κέικ 
  • 250γρ βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 350γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 5 αυγά
  • 80γρ κονιάκ
  • 200ml νερό
  • 350γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 10γρ μπέικιν πάουντερ
  • 80γρ κακάο
  • 150γρ Αμύγδαλα καθαρισμένα
Για  το γλάσο
  • 250γρ κουβερτούρα (55-58% κακάο), ψιλοκομμένη
  • 250γρ κρέμα γάλακτος

        ΕΚΤΕΛΕΣΗ

        ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
  1. Σε μια κατσαρολίτσα μεσαίου μεγέθους βάλτε όλα τα υλικά και αφήστε τα να βράσουν σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρουν βράση, αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε το σιρόπι στην άκρη. Θέλει λίγη προσοχή, γιατί φουσκώνει πολύ και χύνεται εύκολα. Αν θέλετε βάλτε το στο ψυγείο. Μπορεί να φτιαχτεί και από την προηγουμένη.
        ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΜΥΓΑΛΑ
  1. Σε ένα τηγάνι βάζουμε 1κσ ηλιέλαιο ρίχνουμε τα αμύγδαλα τα καθαρισμένα και σωτάρουμε για 5 λεπτά.
  2. Στη συνέχεια ριχνουμε 150γρ ζάχαρη και ανακατεύουμε μην μασ κάνει κόμπους η ζάχαρη και αφήνουμε για 10 λεπτά να καραμελώσει η ζάχαρη και την αφήνουμε στην άκρη και μετά την ενσωματώνουμε στο μείγμα μας

        ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους  170 oC αέρα.
  2. Βουτυρώστε και αλευρώστε το ταψί και βάλτε το αν θέλετε στην κατάψυξη. Έτσι δεν κολλάει  το κέικ στον πάτο!
  3. Σε ένα μπολ βάλτε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν και ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα.
  4. Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ να αφρατέψουν και ρίξτε ένα ένα τα αβγά.
  5. Ανακατέψτε σε ένα ποτήρι το νερό με το κονιάκ και έπειτα προσθέστε το εναλλάξ με το μίγμα αλευριού μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο μίγμα. Ρίξτε το μίγμα στο ταψί και ψήστε για 30-35 λεπτά.
        ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
  1. Σε ένα μπολ κομματιάστε την κουβερτούρα. Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος πολύ, σε σημείο λίγο πριν από το βρασμό. Ρίξτε την καυτή κρέμα πάνω στη σοκολάτα, περιμένετε περίπου 1 λεπτό και έπειτα ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει μια γυαλιστερή κρέμα.
  2. Μόλις το κέικ βγει από το φούρνο χαράξτε το καλά και σιροπιάστε το. Μόλις κρυώσει λίγο ρίξτε και το γλάσο και αφήστε το γλυκό να κρυώσει. Τρώγεται σε θερμοκρασία δωματίου και διατηρείται στο ψυγείο αναλλοίωτη μέχρι και 4 ημέρες.
Εναλλακτικά, μπορούμε να ενσωματώσουμε το σιρόπι με το γλάσο και αφού χαράξουμε την σοκολατόπιτα να σιροπιάσουμε.
Πλουμιστός Δημήτρης
Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος
Chef’s Club of Greece

www.greekaffair.gr

clipart-eyes-blue-eyes-png-kKCxj4-clipart  Το Διαβάσανε… 388

http://bit.ly/1RGNfWN

Δείτε επίσης τα εξής:

Χταπόδι με μακαρονάκι κοφτό : Δια χειρός Γιώργου Τ... Χταπόδι με μακαρονάκι κοφτό : Δια χειρός Γιώργου Τσελεμεντέ Υλικά 1 Κιλό χταπόδι 500 γρ. κοφτό μακαρονάκι 1 κρεμμύδι ολόκληρο 2 κρεμμύδια μέτρια ...
Χριστουγεννιάτικα κουλουράκια με στέβια... Το γλυκό της εβδομάδας: Χριστουγεννιάτικα κουλουράκια με στέβια από τον Σεφ Δημήτρη Πλουμιστό. Φέτος, o Άγιος Βασίλης, με το χριστουγεννιάτικο έλατο ...