Το γλυκό της εβδομάδας: Τσουρέκι με στέβια και γέμιση σοκολάτας

Το γλυκό της εβδομάδας: Τσουρέκι με στέβια και γέμιση σοκολάτας.

Καλημερας σας, είμαι ο Δημήτρης Πλουμιστός ο chef του greekaffair.gr και σας παρουσιάζω ένα γιορτινό γλυκό με stevia.

Τσουρέκι με στέβια και γέμιση σοκολάτας.

Υλικά
1 κιλό αλεύρι για τσουρέκι
1/2  φακελάκι μπεικιν
2 φακελάκια μαγιά
350γρ Γάλα
3 Αυγά
1/2 κγ Μαχλεπι
1/2 κγ μαστίχα
5κσ Στεβια
120 Βούτυρο

Για την γέμιση
300 mlΚρέμα γάλακτος
60 γρ κακάο
1/2 φλιτζάνι stevia

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το μισό γάλα και διαλύουμε την μάγια
Αφήνουμε να αφρίσει.
Στο υπόλοιπο γάλα διαλύουμε την stevia.
Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά να αφρατεψουν προσθετουμε το γάλα με την stevia ριχνουμε τα μυρωδικά μας που τα έχουμε χτυπήσει στο μπλέντερ με λίγη stevia.
Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι με τον μπεικιν και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε και το βούτυρο σιγά σιγά και ανακατεύουμε να το απορροφήσει ολο.
Θέλουμε μια ζύμη α μην κολλάει στα χέρια μας το βλέπουμε ίσως χρειαστεί λίγο αλεύρι.
Αφήνουμε 2 ώρες να ανέβει σε ζεστό μέρος.
Όταν περάσει η ώρα παίρνουμε κομμάτια από την ζύμη μας πλάθουμε σχέδια και τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.Τα αφήνουμε να ανέβουν λίγο προθερμαινουμε το φούρνο στους 180° πάνω κάτω αλείφουμε με αυγό ριχνουμε και το αυγό και ψηνουμε για 30-35 Λεπτά ανάλογα με το φούρνο μας.
Φτιάχνουμε και την κρέμα μας χτυπώντας την κρεμά γάλακτος. με την stevia να γίνει σαντιγυ και προσθετουμε το κακάο κοσκινισμένο και ανακατεύουμε ανάλαφρα να ενωθεί και το κακάο.
Όταν κρυώσουν τα τσουρέκια μας τα ανοίγουμε στην μέση και γεμίζουμε με την κρέμα μας.

Δημήτρης Πλουμιστός

Μέλος της Λεσχης Αρχιμαγείρων Ελλαδος Chef’s Club of Greece

http://bit.ly/1Natx0o

Δείτε επίσης τα εξής:

Γαλατόπιτα από τον Γιώργο Τσελεμεντέ... Γαλατόπιτα από τον Γιώργο Τσελεμεντέ ΥΛΙΚΑ 8 ΦΛΥΤΑΝΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΓΑΛΑ ½ ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΖΑΧΑΡΗ 2 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ...
Γουρουνόπουλο γεμιστό στο ταψί με κλιματόβεργες... Το πιάτο της Ημέρας: Γουρουνόπουλο γεμιστό στο ταψί με κλιματόβεργες συνοδευόμενο από ένα ποτήρι "MESSENIKOLA". Σήμερα θα φτιάξουμε γουρουνόπουλου γε...