Το γλυκό της εβδομάδας: ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ STEVIA

Καλήμερα σας φίλες και φίλοι και χρόνια πολλά  σε όλους , είμαι ο Δημήτρης Πλουμιστός ο chef του greekaffair.gr.
Nα ευχηθώ σε όλους καλές γιορτές υγειά ευτυχία.
Σήμερα θα φτιάξουμε την πατροπαράδοτη <<βασιλόπιτα με stevia>>.

Υλικά
1200γρ Αλεύρι
8 Αυγα
700γρ Γάλα
250 γρ Βούτυρο φρέσκο
40 γρ Νωπη μαγιά
200 γρ stevia σε σκόνη
4 βανίλιες
1κγ Μαχλέπι
1κγ Μαστίχα
Ξύσμα Πορτοκάλι-Λεμονί

Εκτέλεση
Διαλύουμε την μαγιά στο γάλα που πρέπει να είναι χλιαρό.
Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία. Όχι να καει.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη τις βανίλιες.
Χτυπάμε την μαστίχα με λίγη ζάχαρη στο μπλέντερ και μαζι με το μαχλεπι τα ριχνουμε στο μείγμα.
Στο κάδο του μίξερ ριχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και βάζουμε το γάντζο ριχνουμε και ολα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα να ενωθούν τα υλικά και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
Βάζουμε το μείγμα μας σε βουτυρωμένη λεκάνη κάνουμε ένα σταυρό σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφηνουμε να ανεβεί.
Όταν φουσκώσει την δουλεύουμε και την τοποθετούμε σε ταψί με στρωμένη λαδόκολλα την σκεπάζουμε και την αφηνουμε να ανεβεί αλλη μια φορά.
Οταν ανεβεί την βγάζουμε και
Σε ένα μπολ σπάμε ένα κρόκο αυγού με λίγο γάλα για να την αλείψουμε.
Προσοχή: μην την τρυπήσουμε και χάσει τον αέρα της.
Μπορούμε να βάλουμε φιλέ αμυγδάλου σχηματίζοντας το έτος.
Ψήνουμε στους 180 πάνω-κατ για περίπου 1 ώρα.
Αν δούμε ότι πιάνει χρώμα γρήγορα χαμηλώνουμε στο 170.
Όταν ψηθεί την βγάζουμε σε σχάρα να φύγει η υγρασία την γυρνάμε ανάποδα βαζουμε το κέρμα σε αλουμινόχαρτο και το βαζουμε στην βασιλόπιτα.
Μπορούμε αν δεν βάλουμε αμύγδαλα να την αχνίσουμε με σκόνη stevia.

Σημείωση
Μπορείτε να αντικαταστήσετε την stevia με 300 γρ ζάχαρης άχνης.

Δημήτρης Πλουμιστός 
Μελος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος

Chef’s Club of Greece

http://bit.ly/1YgGhZ8

Δείτε επίσης τα εξής:

Χριστουγεννιάτικα κουλουράκια με στέβια... Το γλυκό της εβδομάδας: Χριστουγεννιάτικα κουλουράκια με στέβια από τον Σεφ Δημήτρη Πλουμιστό. Φέτος, o Άγιος Βασίλης, με το χριστουγεννιάτικο έλατο ...
Ορεκτικά με σκόρδο : Δια χειρός Γιώργου Τσελεμεντέ... Τζατζίκι Το τζατζίκι είναι από τα πιο γνωστά ορεκτικά της ελληνικής κουζίνας, έχει ωστόσο τούρκικη προέλευση. Υλικά 250 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΑΓΓΟΥΡΙ ...