Μελιτζανοπίλαφο Μυκόνου από τον Σεφ Δημήτρη Πλουμιστό

Υλικά
2 Μελιτζάνες φλάσκες
1 σκελίδα σκόρδο
1 Κρεμμύδι
1/2 φλ τσαγιού ελαιόλαδο
200γρ ρύζι για πιλάφι
Αλάτι
Πιπέρι
Νερό

Εκτέλεση
Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό για 15 λεπτά.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει ριχνουμε το κρεμμυδι το σοτάρουμε για 10 λεπτά
Σουρώνουμε τις μελιτζάνες και τις ριχνουμε να σοταριστουν και ριχνουμε και το σκόρδο για 15-20 λεπτά.
Σβήνουμε με κρασί κόκκινο και μόλις εξατμισθεί ριχνουμε τις ντομάτες και βράζουμε για 10 λεπτά.Ρίχνουμε Αλάτι πιπέρι και λίγη ζάχαρη.
Συμπληρώνουμε και το ρύζι με το μαϊντανό και βράζουμε για άλλα 15 λεπτά.

Πλουμιστός Δημήτρης

Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλαδος Chef Club of Greece

http://bit.ly/1RGK6pV

Δείτε επίσης τα εξής:

Κολοκυθόπιτα Παραδοσιακή συνοδευόμενη με κρασί «MO... Το πιάτο της Ημέρας: Κολοκυθόπιτα Παραδοσιακή συνοδευόμενη με κρασί "MOI, JE M'EN FOUS!" ΛΕΥΚΟ του Καραμήτρου. Γλυκιά, γευστικότατη και μυρωδάτη πί...
Συνταγή: Πατάτα με Μπρόκολο του Γιώργου Τσελεμεντέ... Σήμερα αναγνώστριες και αναγνωστες του greekaffair.gr  σας εχω ετοιμάσει ένα πολύ μπελαλίδικο μεζέ  Πατάτα με Μπρόκολο . ΥΛΙΚΑ 4 ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΤΑ...