Αρνάκι κοκκινιστό με πατάτες και κρασί ροζέ MOI, JE M’EN FOUS

Το πιάτο της Ημέρας: Αρνάκι κοκκινιστό με πατάτες και κρασί ροζέ MOI, JE M’EN FOUS από τον Σεφ Δημήτρη Πλουμιστό.

Καλημέρα σας φίλοι και φίλες είμαι ο Σεφ Δημήτρης Πλουμιστός και καθημερινά μέσα από το greekaffair.gr σας ταξιδεύω στο κόσμο της μαγειρικής.

Σήμερα θα φτιάξουμε ένα φαγητό που το συναντάμε σε πολλά μέρη της Ελλάδας μέχρι την λατρεμένη Κύπρο. Το φαγητό αυτό θα σας πρότεινα να το σερβίρεται στο τραπέζι μαζί με ένα κρασί ροζέ MOI, JE M’EN FOUS  από την οινοποιία ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ που είναι  ΦΡΕΣΚΟ, ΑΠΑΛΟ, «ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΡΙΚΟ».

Για πάμε να δούμε μαζί την συνταγή και τα υλικά .

Υλικά
2 κιλά αρνί κομμένο σε μερίδες
2 πατάτες κομμένες καρέ
2 κουτάκια ντομάτα. Κονκασε
2 κσ πελτέ
Κρασί κόκκινο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1κγ κανέλα
1κγ μπαχάρι
1 φύλλο δάφνης
1/2 κγ πάπρικα γλυκία η πικαντικη

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και ριχνουμε λίγο λίγο τα κομμάτια του αρνιού και τα σοτάρουμε καλά να πάρουν ένα ροδοκόκκινο χρώμα.
Όταν τελειώσουμε τα έχουμε βγάλει σε μια πιατέλα.
Ρίχνουμε το κρεμμυδι στην κατσαρόλα και το σοτάρουμε για πέντε λεπτά.Ρίχνουμε το αρνί μας και τα σοτάρουμε ελαφριά για δέκα λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί  βάζουμε το πελτέ ανακατεύουμε ριχνουμε τις ντομάτες κονκασε τα μπαχαρικά μας συμπληρώνουμε λίγο νερό και βράζουμε για 1 ώρα σε σιγανή φωτιά.
Τις πατάτες τις πασάρουμε σε μια κατσαρόλα που έχουμε βάλει μπόλικο λάδι.
Να πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα χωρίς να τηγανιστούν.
Στην μια ώρα ριχνουμε και τις πατάτες μέσα συμπληρώνουμε λίγο αλάτι και νερό αν θέλει
και συνεχίζουμε το βράσιμο σε σιγανή φωτιά για αλλη μισή ώρα.
Δοκιμάζουμε να είναι το αρνί μας μαλακοί και οι πατάτες έτοιμες και αποσύρουμε από την φωτιά.

to-piato-tis-hmeras-arnaki-kokkinisto-me-patates-kai-krasi-roze-moi-je-m-en-fous-apo-ton-sef-dimitri-ploymisto
Συνδυάστε αυτό το οικογενειακών  φαγητό  με το ροζέ κρασί   (MOI, JE M’EN FOUS!)της οινοποιιας ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ…

Που περιέχει ένα  απαλό χρώμα και μια υπεροχή γεύση ενώ το κάνουν να ξεχωρίζει και να αφήνει μια δροσερή και γοητευτική ανάμνηση…..
Το ροζέ κρασί   (MOI, JE M’EN FOUS!  Σερβίρετε στους 10-12°βαθμούς

Καλή σας όρεξη !!!!

Δημήτρης Πλουμιστός

Μελος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος
Chef`s Club of Greece

http://bit.ly/1qauiBp

Δείτε επίσης τα εξής:

Σαλάτα με πλιγούρι και φρέσκα ψητά λαχανικά... Υλικά 1 μέτριο κολοκυθάκι 5 μεγάλα μανιτάρια λευκά 1 φινόκιο 1 πιπεριά κόκκινη και 1 πιπεριά πορτοκαλί 2 φούχτες πλυμένη και χοντροκομμένη ρόκα ...
Σπαγγέτι με Μύδια του Γιώργου Τσελεμεντέ... Σπαγγέτι με Μύδια του Γιώργου Τσελεμεντέ ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Καθαρίζουμε τα μύδια και τα πλένουμε καλά με μπόλικο νερό. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίν...