«Φασολάδα πικάντικη με λουκάνικα Τρικάλων» με κρασί «ΜΕΛΙΣΜΑ»

Το πιάτο της ημέρας:»Φασολάδα πικάντικη με λουκάνικα Τρικάλων» συνοδευόμενη με κρασί «ΜΕΛΙΣΜΑ» από τον Σεφ Δημήτρη Πλουμιστό.

Καλημέρα σας φίλοι και φίλες, είμαι ο Δημήτρης Πλουμιστός, ο Chef του greekaffair όπου καθημερινά σας προσφέρω συνταγές με όλη μου την αγάπη, όσο πιο απλά μπορώ, για να μπορέσετε με τη σειρά σας να τις φτιάξετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα. To καθετί που φτιάχνουμε, με αγάπη γίνεται ακόμη πιο νόστιμο!
Σήμερα, θα φτιάξουμε το παραδοσιακό φαγητό μας,την αγαπημένη σε όλους μας «Φασολάδα» με λίγα υλικά παραπάνω, που ταιριάζουν με τις κρύες μέρες του Χειμώνα.
Πάμε να δούμε τα υλικά και την εκτέλεση.

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γραμ. φασόλια ξερά
  •  2 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 3-4 καρότα κομμένα ροδέλες
  •  Σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουτί συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας (πουμαρό) ή 2-3κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι – Πιπέρι
  • Μπούκοβο
  • 2 λουκάνικα Τρικάλων κομμένο ροδέλες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τα φασόλια από βραδύς στο νερό να μουλιάσουν.
Την επόμενη μέρα τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να βράσουν.
Μόλις πάρουν βράση  τα ξαφρίζουμε.Στην μισή ώρα περίπου ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά  μας..
Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσουν.
Δοκιμάζουμε και όταν είναι έτοιμα, ρίχνουμε και τα λουκάνικα που τα έχουμε περάσει ελαφρώς από τηγάνι ή φούρνο.
Αν τα μαγειρέψετε σε χύτρα ταχύτητας ο χρόνος βρασμού μειώνεται πολύ.
Σας προτείνω να συνοδεύσετε την παραδοσιακή φασολάδα μας με ένα ωραίο κρασί από την οινοποιία ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ το «ΜΕΛΙΣΜΑ».
Το βαθυκόκκινο χρώμα του «υπνωτίζει» το βλέμμα. Τα αρώματα του, «κληρονομιά» του Cabernet Sauvignon και του Λημνιώνα, ξυπνούν τις αισθήσεις σας με νότες βανίλιας και μπαχαρικών.
Σερβίρουμε στους 16-18°C.
Δημήτρης Πλουμιστός
Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος

Chef’s Club of Greece

http://bit.ly/1oVrvei

Δείτε επίσης τα εξής:

ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΕΛΙΑΣ : Δια χειρός Γιώργου Τσελεμεντέ... ΥΛΙΚΑ:   500 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΑΛΕΥΡΙ 125 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ 125 ΦΡΑΜΜΑΡΙΑ ΕΛΙΕΣ 125 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙ 2 ΚΡΕΜΥΔΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ 250 ΓΡΑ...
Συνταγή: Κοτόπουλο στο φούρνο με κονιάκ του Γιώργο... Συνταγή: Κοτόπουλο στο φούρνο με κονιάκ του Γιώργου Τσελεμεντέ Είναι ένα  πιάτο που όσοι το έχουν δοκιμάσει μου ζήτησαν τη συνταγή αμέσως. Έτσι μετά ...