Το πιάτο της Ημέρας: ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΠΛΑΚΙ από τον CHEF ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕ ΓΙΩΡΓΟ συνοδευόμενο με κρασί «ΜΕΛΙΣΜΑ»

Αγαπητοί φίλοι καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα,είμαι ο Γιώργος Τσελεμεντές ο chef του greek affair και σήμερα δευτέρα θα ξεκινήσουμε με μια παραδοσιακή συνταγή.

ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΠΛΑΚΙ

ΥΛΙΚΑ

500 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΓΙΓΑΝΤΕΣ

1 ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ

1/2 ΜΑΤΣΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

1 ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΡΟΤΟ

2 ΜΕΓΑΛΕΣ ΩΡΙΜΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΖΑΧΑΡΗ (1 ΚΟΦΤΗ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ)

ΑΛΑΤΙ – ΠΙΠΕΡΙ

1 ΚΛΩΝΑΡΙ ΣΕΛΙΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουλιάζουμε απο το βράδυ τα φασόλια και την επόμενη ημέρα τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό και τα βράζουμε. Όταν είναι σχεδόν έτοιμα τα σουρώνουμε και τα απλώνουμε σε ένα ταψί. Κόβουμε το κρεμμύδι και το καρότο σε ροδέλλες. Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι, τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι, προσθέτουμε το καρότο το σέλινο  να τσιγαριστουν ελαφρώς και αυτά και προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες. Προσθέτουμε λίγο νερό το αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε την ζάχαρη και αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά περίπου. Αδειάζουμε την σάλτσα μεσα στο ταψί με τους γίγαντες ανακατεύουμε με μια κουτάλα για να πάει παντού η σάλτσα και βάζουμε το ταψί μας στο φούρνο στη μεσαία θέση στους 170 – 180 βαθμούς για 30-40 λεπτα, ανακατεύοντας μερικές φορές. Στο τέλος ρίχνουμε και τον ψιλοκομμένο μαιντανό απο επάνω και σερβίρουμε.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ 

Εάν θέλουμε μπορούμε να κρατήσουμε λίγο ζουμί απο τους γίγαντες που βράσαμε και να το προσθέσουμε στο τηγάνι μας μαζί με λίγο νερό για να μας πήξει πιο πολύ η σάλτσα μας. Συνοδεύουμε με τυρί φέτα ή ρέγκα καπνιστή και ζεστό ψωμί χωριάτικο. Μπορούμε να τα σερβίρουμε ως ορεκτικό ή ως κυρίως πιάτο.

Προτείνουμε 

main-product-melisma-greekaffair.gr

Συνοδεύσετε στο τραπέζι   το ελληνικό αυτό πιάτο με ένα  ερυθρό οίνο το Μελίσμα  το βαθυκόκκινο χρώμα του «υπνωτίζει» το βλέμμα. Τα αρώματα του, «κληρονομιά» του Cabernet Sauvignon και του Λημνιώνα, ξυπνούν τις αισθήσεις σας με νότες βανίλιας και μπαχαρικών.

Serving Temperature

Σερβίρουμε στους 16-18°C.

 

ΚΑΛΗΣ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ

ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ

http://bit.ly/1YgFesd

Δείτε επίσης τα εξής:

Σκουμπρί στο Φούρνο του Γιώργου Τσελεμεντέ... Σκουμπρί στο Φούρνο του Γιώργου Τσελεμεντέ. Το σκουμπρί θεωρείται πολύτιμο για το κρέας του. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και βιταμί...
Μύδια σε Σάλτσα Κρόκου Κοζάνης : Δια χειρός Γιώργο... Μύδια σε Σάλτσα Κρόκου Κοζάνης Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας. Με μία συρμάτινη βούρτσα καθαρίζουμε καλά τα μύδια από βρομιές στο εξωτερικό και α...