Γουρουνόπουλο γεμιστό στο ταψί με κλιματόβεργες

Γουρουνόπουλο γεμιστό

Το πιάτο της Ημέρας: Γουρουνόπουλο γεμιστό στο ταψί με κλιματόβεργες συνοδευόμενο από ένα ποτήρι «MESSENIKOLA».

Σήμερα θα φτιάξουμε γουρουνόπουλου γεμιστό πολύ ιδιαίτερο και πολύ γευστικό.
Το σημερινό μας  πιάτο όμως χρειάζεται να συνοδεύεται και από  ένα ξεχωριστό κρασί που είναι ιδιαίτερο πολύ στη  γεύση το «MESSENIKOLA» της Οινοποιίας Καραμήτρου…
Πάμε να δούμε την συνταγή μας που δεν είναι δύσκολη απλά σε ότι κάνεις θέλει αγάπη.
Έτσι είναι και η παρασκευή του οποιοδήποτε εδέσματος.
Αγάπη και όλα είναι απλά.!!!

to-piato-tis-hmeras-prassoselino-stin-gastra-apo-ta-trikala-to-synodeyome-me-ena-potiri-krasi -mayro-messinikola

Υλικά
1 Γουρουνόπουλου 7-8 κιλά
1 1/2 κιλό χοιρινο κιμα
Μπορουμε αν θελουμε να βαλουμε και μοσχαρισιο κιμα αν το προτιμαμε
3 Κρεμμυδια ψιλοκομμενα
3 Καρότα ψιλοκομμένα
Σταφίδες
Δαμάσκηνα Αποξηραμένα
3 Μήλα Πράσινα
2 Σκελίδες σκόρδο
Αλάτι
Ππερι
Κύμινο
Κανέλα
Ελαιόλαδο
Μουστάρδα
Χυμό λεμονιού
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
600 γρ  ρύζι καρολίνα η κίτρινο

Εκτέλεση
Βάζουμε τα δαμασκηνά σε ζεστό νερό λίγο ουίσκι να φουσκώσουν
Παίρνουμε το γουρουνόπουλο το πλένουμε καλά
Αλατοπιπερώνουμε καλά εσωτερικά το γουρουνόπουλο.
Σε μια κατσαρολα  βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε το κιμά μόλις πάρει λίγο χρώμα προσθέτουμε το κρεμμυδι το καρότο ανακατεύουμε και το αφήνουμε να σοταριστεί για 15 λεπτά.
Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα ψιλοκομμένα ριχνουμε τα μπαχαρικά μας ανακατεύουμε σβήνουμε με κρασί και μόλις εξατμισθεί ριχνουμε το ρύζι που έχουμε πλύνει ,συμπληρώνουμε νερό και αφηνουμε να πάρει μια βράση και αποσύρουμε από την φωτιά .
Αφηνουμε να κρυωσει ριχνουμε το μαιντανο ψιλοκομμενο
Και τα μηλα κομμενα καρεδακια.
Αφου κρυωσει γεμιζουμε το γουρονοπουλο
Ράβουβε την κοιλία και μέχρι κάτω δεν αφηνουμε κενό τοποθετούμε σε ταψί με κλιματόβεργες η λίγο νερό
Αλατοπιπερώνουμε εξωτερικά το γουρουνόπουλο
Και ψηνουμε στους 140°C για 6 ώρες.
Κατά την διαρκεια του ψησίματος το βρέχουμε αλείφοντας το με λίγο μουστάρδα αραιωμένη με το χυμό
λεμονιού.

Όπως σας ανέφερα και στην αρχή της συνταγής  ένα τέτοιο πιάτο πάνω στο τραπέζι θέλει και ένα ιδιαίτερο καλό κρασί,αυτό το Μαύρο Μεσενικόλα, Π.Ο.Π (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης), η ποικιλία που η ποιότητα της κάνει περήφανη την περιοχή που τη «γεννάει», παραδίδει στους γευσιγνώστες δύο κρασιά (Μεσενικόλα & Μεσενικόλα Συλλεκτών) που συναρπάζουν με τη μοναδική τους γεύση και τα πρωτόγνωρα αρωματικά χαρακτηριστικά!

7a752639-0cf9-40a0-975c-10e18859c76f

Ένα κρασί με Πλούσιο σώμα, γεμάτη επίγευση από αρώματα λουλουδιών και φρούτων του δάσους και μαλακές τανίνες. Το ρουμπινί, μεθυστικό στα μάτια, χρώμα του, μεταφέρει μνήμες από τη μακραίωνη ιστορία του.

Το  «MESSENIKOLA» της Οινοποιίας Καραμήτρου το αφήνουμε 15’ για να αναπνεύσει και μετά το  σερβίρουμε στους 16-18°C.

Καλή σας όρεξη
Καλά Χριστούγεννα

Δημήτρης Πλουμιστός

Μελος της Λεσχης Αρχιμαγειρων Ελλαδος

http://bit.ly/25Nentu

Δείτε επίσης τα εξής:

Φιλετάκια κοτόπουλο του Γιώργου Τσελεμεντέ... Φιλετάκια κοτόπουλο του Γιώργου Τσελεμεντέ ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Κόβουμε τα στήθη κοτόπουλου σε λεπτές φέτες και τα χτυπάμε ελαφριά για να πλατύνο...
Χαλβάς πορτοκαλιού : Δια χειρός Γιώργου Τσελεμεντέ... Υλικά : 2 Κιλά χυμό πορτοκάλι φρέσκο. 1 Κιλό νερό. 1 κιλό ζάχαρη. 2 βανίλιες. 500 γραμμάρια σιμιγδάλι χοντρό. Εκτέλεση : Βάζουμε σε μια κατσαρόλα ό...