Κολοκυθόσουπα βελουτέ με γιαούρτι και κρουτόν

Το πιάτο της Ημέρας: Κολοκυθόσουπα βελουτέ με γιαούρτι και κρουτόν συνοδευόμενο με ένα ποτήρι κρασί Η Κύρα Της Λίμνης από το Σεφ Δημήτρη Πλουμιστό.

Καλημέρα σας καλή εβδομάδα σε όλους τους αναγνώστες και τις αναγνώστριες του greekaffair.gr
Όπως φαίνεται η εβδομάδα θα ξεκινήσει με κρύο και τι πιο ωραίο από μια ζεστή σούπα που δεν την συναντάμε συχνά  στην διατροφή μας.
Μια σούπα βελουτέ από κίτρινη κολοκύθα με πολλά θρεπτικά συστατικά και τέλεια γεύση.
Σας προτείνω λοιπόν  να την συνοδεύσετε με το ξεχωριστό  σε γεύση  κρασί της οινοποιίας ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ (Η ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ) ένα κρασί αρωματικό φρουτώδες δροσερό.
Εξαιρετική επιλογή για όσους επιθυμουν μια διακριτική, ελαφριά σε άρωμα γεύση και επίγευση που διαρκεί. Σερβίρουμε στους 10-12C

to-piato-tis-hmeras-psarosoypa-synagraida-synodeyomeni-me-ena-potiri-krasi-h-kyra-ths-limnis-apo-ton-sef-dimitri-ploymisto

Πάμε να δούμε τα υλικά μας για την σούπα μας με την κίτρινη κολοκύθα.

Υλικά
1 Κολοκύθα κίτρινη μέτρια
1Κρεμμύδι μεγάλο
1 Πράσσο
2 Πατάτες
2 Καρότα
Σέλινο
Ελαιόλαδο 1 Κούπα τσαγιού
Τζιντζερ 1 κ γλυκού
Αλάτι
Πιπέρι
Κρασί
Γιαούρτι
Κρουτόν

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε την κολοκύθα αφαιρούμε τα κουκούτσια και την κόβουμε σε κομμάττια .
Κάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα λαχανικά αφού τα πλένουμε εκτός του τζίντζερ.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει ριχνουμε το κρεμμυδι το σοτάρουμε για 10 λεπτά και μετά προσθετουμε τα υπόλοιπα υλικά τα σοτάρουμε και αυτά και αφού σοταρισθούν τα σβήνουμε με κρασί.
Μόλις εξατμισθεί συμπληρώνουμε νερό ίσα να τα σκεπάσει
Ρίχνουμε το αλάτι το πιπέρι και βάζουμε για 40-45 λεπτά.
Λίγο πριν να είναι έτοιμο καθαριζουμε λίγο τζντζερ και το τρίβουμε στο τρίφτη και το ριχνουμε στη σούπα.
Όταν είναι έτοιμη την αλείψουμε με το multi.
Αν είναι πολύ δεμένη την αραιώνουμε με λίγο νερό και την βάζουμε να πάρει μια βράση.

Για τα κρουτόν
Παίρνουμε ψωμί του τοστ αφαιρούμε την κόρα και κόβουμε σε τετραγωνάκια.
Τα σοτάρουμε με λίγο λάδι και σκόρδο να είναι τραγάνα.
Μια αλλη πρόταση είναι ψωμί που μας έχει μείνει να το κόψουμε φέτες να αλείψουμε λίγο σκορδόλαδο και να ψήσουμε στο γκριλ μας.
Σερβίρουμε την σούπα μας προαιρετικά με μια κουτάλια γιαούρτι.

Δημήτρης Πλουμιστός
Μελος της Λεσχης Αρχιμαγειρων Ελλαδος Chef`s Club of Greece

http://bit.ly/1qv2QPl

Δείτε επίσης τα εξής:

Μπενιέ τηγανητά του Γιώργου Τσελεμεντέ... Το γλυκό της εβδομάδας, Μπενιέ τηγανητά του Γιώργου Τσελεμεντέ ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με το αλάτι το βούτυρο ...
Συνταγή ΦΑΚΕΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ- greekaffair.gr... ΦΑΚΕΣ ΥΛΙΚΑ 500 ΓΡΑΜΜ. ΦΑΚΕΣ 1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ 200 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ 2 ΩΡΙΜΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ 1 ΦΥΛΛΟ ΔΑΦΝΗΣ 2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΑΛΑΤΙ - ΠΙΠΕΡΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλέν...