Κοτόπουλο με Μπάμιες και κρασί ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ «ΔΥΟ ΦΕΓΓΑΡΙΑ»

Το πιάτο της ημέρας: Κοτόπουλο με Μπάμιες και κρασί ΔΥΟ ΦΕΓΓΑΡΙΑ από το Chef Δημήτρη Πλουμιστό.

Καλημέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε αγαπημένοι μου φίλοι!
Είμαι ο Δημήτρης Πλουμιστός ο Chef του greekaffair.gr και σήμερα, θα φτιάξουμε μια αγαπημένη και κλασική συνταγή της γιαγιά μας. Κοτόπουλο με μπάμιες!
Πάμε να δούμε την συνταγή μας.
ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό μπάμιες
1 κοτόπουλο γύρω στο 1 1/2 κιλό
300γρ ελαιόλαδο
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
2 ντομάτες φρέσκιες
1 κουτί χυμό ντομάτας
2κσ πελτέ
1 κουταλάκι ζάχαρη
μαιντανός ψιλοκομμένος
αλάτι
πιπέρι
ξύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις μπάμιες, Τις ραντίζουμε με μπόλικο ξύδι. Βάζουμε από πάνω αλάτι και τις αφήνουμε  να μείνουν έτσι για 1 ώρα.
Χωρίζουμε σε μερίδες το κοτόπουλο. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο.
Τα κρεμμύδια και το σκόρδο τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λάδι να σωταριστούν και ανακατεύουμε  καλά.
Προσθέτουμε  το πελτέ, το χυμό ντομάτας,τις φρέσκιες ντομάτες και τη ζάχαρη.Συμπληρώνουμε με αλάτι πιπέρι,λίγο νερό και αφήνουμε να βράσει η σάλτσα μέχρι να δέσει λίγο.
Ξεπλένουμε τις μπάμιες, τις στραγγίζουμε και τις σωτάρουμε με το ελαιόλαδο.
Βάζουμε  τις μπάμιες σε ένα ταψί,ρίχνουμε  από τη μισή σάλτσα και τον μαιντανό και ανακατεύουμε.
Στρώνουμε από πάνω το κοτόπουλο, περιχύνουμε  με την υπόλοιπη σάλτσα και ψήνουμε στο φούρνο στους 160-170 βαθμούς για 1 και 30 λεπτά.
Μπορούμε να το φτιάξουμε και στη κατσαρόλα σωτάροντας το κοτόπουλο, ρίχνοντας την σάλτσα μας και μισή πριν να είναι έτοιμο, ρίχνουμε και  τις μπάμιες αφού πρώτα  τις έχουμε σωτάρει.
to-piato-tis-hmeras-kotopoylo-me-mpamies-kai -krasi-dyo-feggaria-apo-ton-chef-dimitri-ploymisto
Σας συνιστώ να συνδυάσετε το φαγητό σας με ένα κρασί της οινοποίας ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ  «ΔΥΟ ΦΕΓΓΑΡΙΑ».
Ευγενικό, εκλεκτό, σπάνιο. Λευκός Ξηρός.
Το χρώμα του σε τόνους ενός χρυσού ολόγιομου φεγγαριού, οι νότες μελιάς και τα αρώματα των κίτρινων φρούτων και των λεμονανθών, σας ξεναγούν στη μαγεία μιας νύχτας με Πανσέληνο.
Σερβίρουμε στους 10-12°C.
Δημήτρης Πλουμιστός
Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος

Chef’s Club of Greece

http://bit.ly/1Yhu9XG

Δείτε επίσης τα εξής:

Χοιρινό λεμονάτο από τον chef Γιώργο Τσελεμεντέ... Το πιάτο της Ημέρας: Χοιρινό λεμονάτο από τον chef Γιώργο Τσελεμεντέ συνοδευόμενο με κρασί "Δυο Φεγγάρια". Καλή σας ημέρα φίλοι μου είμαι ο Γιώργος Τ...
Το πιάτο της Ημέρας : Πίτα με κιμά αρνίσιο από τον... Υλικά Για το φύλλο 750 γρ Αλεύρι 1 ποτήρι κρασιού λάδι 2κσ ξύδι 1 1/2 κούπα χλιαρό νερό 1κ γλυκού Αλάτι Για την γέμιση 500γρ κιμά Αρνίσιο 8...