Κοτόπουλο πανέ με δημητριακά

Το πιάτο της Ημέρας: Κοτόπουλο πανέ με δημητριακά συνοδευόμενο με λευκό οίνο «Η κυρα της Λίμνης» από τον Σεφ Δημήτρη Πλουμιστό.

Φίλοι και φίλες καλημερα, είμαι ο Σεφ Δημήτρης Πλουμιστός και κάθε μέρα σας παρουσιάζω τις συνταγές μου μέσα από το αγαπημένο σας greekaffair.gr . Σήμερα θα δούμε μια διαφορετική συνταγή. Σήμερα, θα φτιάξω για εσάς με πολλή αγάπη ένα διαφορετικό κοτόπουλο πανέ με δημητριακά και θα το συνοδεύσω με ένα εκλεκτό κρασί «Η ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ» από την οινοποιία ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ…

Πάμε να δούμε τα υλικά και την εκτέλεση.

Υλικά
2 Κοτόπουλα στήθη φιλέτο χωρίς πέτσα και κόκαλα
Αλεύρι
Τυρί τριμμένο 100γρ
Γκούντα τριμμένο 100γρ
Φετα 100γρ
Κρέμα γάλακτος 200γρ
400γρ κορν φλεικς
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα να ζεσταθεί και προσθετουμε τα τυριά και ανακατεύουμε να λιώσουν ανακατεύουμε συνέχεια να μην μας κολλήσουν τα τυριά.
Και μόλις πάρει βράση αποσύρουμε από την φωτιά αλέθουμε τα κορν φλεικς και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι.
Κόβουμε το στήθος σε λωρίδες όχι χοντρές μπορούμε να το πούμε στο χασάπη μας να το κάνει.
Σε ένα άλλο ταψάκι ριχνουμε το αλεύρι το αλάτι το πιπέρι το μοσχοκάρυδο και λίγο τυρί τριμμένο και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το κοτόπουλο και το αλευρώνουμε καλά.
Στην συνέχεια βουτάμε τα κομμάτια του αλευρωμένου κοτόπουλου στην σάλτσα τυριών που αν δούμε ότι έχει σφίξει την αραιώνουμε λίγο .
Και μετά το πανάρουμε στα αλεσμένα δημητριακά να κολλήσει καλά.
Βάζουμε ένα τηγάνι με λάδι στη φωτιά και μόλις κάψει χαμηλώνουμε την φωτιά και τα τηγανίζουμε και από τις δυο μεριές να πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα.
Για ακόμα πιο υγιεινο μπορούμε  βάζοντας τα σε ένα ταψάκι που έχουμε βάλει λαδόκολλα να τα ψήσουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
Γαρνίρετε με πατάτες τηγανίτες και ένα ντιπακι κέτσαπ.

to-piato-tis-hmeras-psarosoypa-synagraida-synodeyomeni-me-ena-potiri-krasi-h-kyra-ths-limnis-apo-ton-sef-dimitri-ploymisto

www.domainemessenicolas.gr

Συνδυάστε το φαγητό σας με το κρασί από την οινοποιία ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ (Η ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ) ένα αρωματικό φρουτώδες δροσερό κρασί και μια επίγευση που διαρκεί. Κάθε γουλιά σας μεταφέρει σε περιβόλια με ανθισμένα οπωροφόρα δέντρα.

Το κρασί  «Η ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ»  το σερβίρουμε στους 10-12°C.
Δημήτρης Πλουμιστός

Μελος της Λεσχης Αρχιμαγειρων Ελλαδος Chef’s Club of Greece

http://bit.ly/1YgHeR2

Δείτε επίσης τα εξής:

Μακαρονόπιτα Τριπόλεως του Γιώργου Τσελεμεντέ... Καλημέρα φίλες και φίλοι μου σήμερα σας έχω μια συνταγή από την όμορφη Πελοπόννησο  Μακαρονόπιτα Τριπόλεως.  Πάμε να δούμε  τι υλικά θα χρειαστούμε γ...
Ψαρόσουπα Συναγρίδα Το πιάτο της Ημέρας: Ψαρόσουπα Συναγρίδα συνοδευόμενη με ένα ποτήρι κρασί "Η ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ" από τον Σεφ Δημήτρη Πλουμιστό. Μιας και έπιασαν για τα ...