Κοτόπουλο Τυρολόη συνοδευόμενο με ένα ποτήρι ροζέ MOi JE M’EN FOUS

Το πιάτο τη Ημέρας: Κοτόπουλο Τυρολόη συνοδευόμενο με ένα ποτήρι ροζέ MOi JE M’EN FOUS.

1 Κοτόπουλο μεγάλο ξεκοκαλισμένο
1 Αρνίσιο μπούτι ξεκοκαλισμένο και κομμένο σε λωρίδες
6-8 φέτες καπνιστό χοιρινό ή μπέικον
3 Αυγά
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Ελαιόλαδο

Ένα κοσμοπολίτικο φαγητό που έφτιαχναν στην Τυρολόη της Ανατολικής Θράκης.

Εκτέλεση
Βράζουμε το αρνί να μαλακώσει για 1 ώρα περίπου και δοκιμάζουμε.
Έχουμε βράσει τα αυγά σφικτά τα κρυώνουμε και τα καθαρίσουμε.
Απλώνουμε το κοτόπουλο με την πέτσα προς τα κάτω το αλατοπιπερώνουμε βάζουμε τα μπαστουνάκια του αρνιού τα αυγά το μπέικον.
Τυλίξτε το να γίνει ρολό δέστε το με βαμβακερό σπάγκο αλείψτε με λάδι και ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180` βαθμούς για 1 1/2 ώρα.
Αφήστε να κρυώσει αφαιρέστε το σπάγκο και κόψτε το.
Γαρνίρετε η σαν μεζέ η για κυρίως με ρύζι η πατάτες φούρνου.
to-piato-tis-hmeras-kotopoylo-tyrolohs-synodeyomeno-me-ena-potiri-roze-moi-je-men-fous-apo-ton-sef-dimitri-ploymisto
Το  κοσμοπολίτικο φαγητό που έφτιαχναν στην Τυρολόη της Ανατολικής Θράκης συνήθως το συνόδευαν και με ένα ποτήρι  κρασί.                         Εγώ σας προτείνω να το συνοδεύσετε με ένα κρασί  από την οινοποιεία Καραμήτρου (MOi JE M’EN FOUS!ΡΟΖΕ)
Το έντονο ροζ κρυστάλλινο χρώμα του και τα αρώματα από ροδοπέταλα, κουμκουάτ και βανίλια δημιουργούν έναν εκρηκτικό συνδυασμό απαλής γεύσης με «σπινθηροβόλες», φρέσκες αποκαλύψεις στον ουρανίσκο σας .

Το  (MOi JE M’EN FOUS!ΡΟΖΕ) το Σερβίρουμε στους 10-12°C

Δημήτριος Πλουμιστός

Μελος της Λεσχης Αρχιμαγειρων Ελλαδος Chef’s Club of Greece

http://bit.ly/1YgIXGe

Δείτε επίσης τα εξής:

Συνταγή «ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΓΚΡΑΤΙΝΕ» ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ... Συνταγή "ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΓΚΡΑΤΙΝΕ"- ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ. ΥΛΙΚΑ: 120 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΜΑΚΡΥΚΟΚΚΟ ΡΥΖΙ 3 ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ 1 ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ 1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ 6 ΜΕΤ...
Συνταγή ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΑΣΟΛΙΑ... Συνταγή ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΑΣΟΛΙΑ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ. ΥΛΙΚΑ: 1 ΚΙΛΟ ΧΟΙΡΙΝΟ 250 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΑΣΟΛΙΑ 80 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΡΥΖΙ 1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ Ψ...