Το πιάτο της Ημέρας: KOYNOYΠΙΔΙ ΣΤΙΦΑΔΟ συνοδευόμενο με κρασί MOI, JE M’EN FOUS! ΕΡΥΘΡΟ

Ένα υγιεινό, απλό, αλλά και χορταστικό γευστικό λαδερό πιάτο με κουνουπίδι, φτιαγμένο με τον παραδοσιακό τρόπο

Υλικά 
1 μέτριο άσπρο κουνουπίδι
3-4 κρεμμύδια
3 μέτριες πατάτες
3 ντομάτες ή μία κουταλιά πελτές
1 φλιτζάνι λάδι
1/2 ποτήρι ξύδι
2-3 φύλλα δάφνης
2-3 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
πιπέρι

Παρασκευή
«Καθαρίζουμε και πλένουμε τα υλικά.
Κόβουμε σε κομμάτια τις πατάτες και το κουνουπίδι.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες ή -αν μας αρέσει- τα χαράζουμε και τα βάνουμε ολόκληρα.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί: λάδι, κρεμμύδια, σκόρδα, πατάτες και το κουνουπίδι με τα κοτσάνια προς τα κάτω, γιατί αυτά θέλουνε περισσότερο βράσιμο.
Αν τα βάλουμε αλλιώς θα διαλυθούνε οι κορφές.
Τελευταία από πάνω βάνουμε τη ντομάτα και λίγο νεράκι.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει.
Όταν μαλακώσουν τα υλικά ρίχνουμε και το ξύδι – αν το βάλουμε από την αρχή το φαγητό θα σκοινιάσει (ξεραθεί).
Συνεχίζουμε το βράσιμο με χαμηλωμένη τη φωτιά χωρίς να το ανακατεύουμε καθόλου, μόνο κουνάμε πού και πού την κατσαρόλα.
Πρέπει να βράσει και να μείνει μόνο με το λάδι του».

to-piato-tis-hmeras-koynoypidi-stifado-synodeyomeno-me-krasi-moi-je-men-fous-erytro-1

Και οπως πάντα  ένα καλό πιάτο φαγητό θέλει και το κατάλληλο  κράσι να το συνοδεύσεις .Για το Κουνουπίδι στιφάδο σας προτείνουμε να ανοίξετε ένα μπουκάλι  MOI, JE M’EN FOUS! ΕΡΥΘΡΟ  της οινοποιίας Καραμήτρου  από της εξαιρετικές ποικιλίες   «Λημνιώνας», που«μεγαλώνουν » στους πρόποδες των Αγράφων σε αμπελώνες με χαμηλή στρεμματική απόδοση, «νοτίζεται» από το μικροκλίμα που διαμορφώνει στην περιοχή η Λίμνη Ν. Πλαστήρα και παραδίδει ένα φρέσκο κρασί με μια μοναδική ελαφρώς γλυκιά αλλά δυναμική γεύση.

Καλή σας Όρεξη  !!!

http://bit.ly/1RJpjCb

Δείτε επίσης τα εξής:

Μυδοκεφτέδες. Δια χειρός Γιώργου Τσελεμεντέ.... ΥΛΙΚΑ: 500 γραμμάρια αλεύρι , 125 γραμμάρια ελαιόλαδο , 500 γραμμάρια μύδια , 125 γραμμάρια κρεμύδι . 2 κρεμμυδάκια φρέσκα , 250 γραμμάρια γάλα , 2-4 ...
Μελιτζανοπίλαφο Μυκόνου από τον Σεφ Δημήτρη Πλουμι... Υλικά 2 Μελιτζάνες φλάσκες 1 σκελίδα σκόρδο 1 Κρεμμύδι 1/2 φλ τσαγιού ελαιόλαδο 200γρ ρύζι για πιλάφι Αλάτι Πιπέρι Νερό Εκτέλεση Πλένουμε ...