Το πιάτο της Ημέρας: Κυνήγι Αγριογούρουνο στη γάστρα

Το πιάτο της Ημέρας: Κυνήγι Αγριογούρουνο στη γάστρα.

Φίλες και φίλοι μου, καλή εβδομάδα σιγά σιγά αρχίζουμε να μπαίνουμε σε εορταστικούς ρυθμούς.

Χτες είχα την χαρά να βρεθώ με μια παρέα φίλων οι οποίοι είχαν γυρίσει από κυνήγι και μου έφεραν να τους φτιάξω Κυνήγι Αγριογούρουνο στη γάστρα με κρασί ΜΕΛΙΣΜΑ. 

Και επειδή το Κυνήγι Αγριογούρουνο στη γάστρα με κρασί ΜΕΛΙΣΜΑ είναι φαγητό γιορτής και  κάνει το τραπέζι γιορτινό από μόνο του, έτσι και εγώ και εγώ μια και είναι μέρες γιορτινές ήμερες χαράς  είπα να σας το μαγειρέψω και να σας το παρουσιάσω. Φυσικά ένα τέτοιο γιορτινό φαγητό δεν μπορεί να συνυπάρξει μόνο του πάνω  στο τραπέζι. Θα το συνοδεύσουμε με ένα πολύ καλό κρασί όπως είναι το ΜΕΛΙΣΜΑ της Οινοποιίας Καραμήτρου, που το βαθυκόκκινο χρώμα του «υπνωτίζει» το βλέμμα. Τα αρώματα του, «κληρονομιά» του Cabernet Sauvignon και του Λημνιώνα, ξυπνούν τις αισθήσεις σας με νότες βανίλιας και μπαχαρικών.

Ας πάμε όμως να φτιάξουμε το Κυνήγι Αγριογούρουνου στη γάστρα 

Υλικά
2 κιλά Αγριογούρουνο σπάλα
3 Καρότα
2 κλωνάρια σέλινο
4-5 καρφάκια γαρύφαλλο
1κγ μπαχάρι
800γρ κόκκινο κρασί ΜΕΛΙΣΜΑ
150 γρ λάδι
3 κσ αλεύρι
3 κσ μέλι
Αλάτι
Πιπέρι
Πατάτες κυδωνατες

Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε τα κομμάτια του αγριογούρουνου και προσθετουμε τα κρεμμύδια το σέλινο τα γαρύφαλλα και τους κόκκους πιπεριού προσθετουμε το κρασί και σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη.
Το αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες να απορροφήσει το κρέας τα αρώματα.
Γυρνάμε τα κομμάτια συχνά να πάει παντού η μαρινάδα.
Στην συνέχεια στραγγίζουμε το κρέας πετάμε το σέλινο και σουρώνουμε την μαρινάδα και κρατάμε τα καρότα και τα κρεμμύδια.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας τα καρότα τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε.
Πασπαλίζουμε με αλεύρι αλάτοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Σβήνουμε με την μαρινάδα ριχνουμε το μέλι και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Μόλις πάρει μια βράση το μεταφέρουμε στη γάστρα και το ψηνουμε για 2 1/2- 3 ώρες στους 160 βαθμούς
Συμοληρώνουμε υγρά αν χρειαστεί και γυρνάμε το κρέας σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Στις 2 1/2 ώρες συμπληρώνουμε τις πατάτες που έχουμε αλατοπιπερώσει και ψηνουμε αλλη μια ώρα και αν χρειαστεί υγρά συμπληρώνουμε.
Όταν είναι έτοιμο βγάζουμε το κρέας και τις πατάτες σουρώνουμε το ζωμό και βάζουμε σε μια κατσαρόλα αφήνουμε λίγο να βράσει την δοκιμάζουμε στο αλάτι στο πιπέρι και αν είναι αραιή την δένουμε με λίγο κορν φλάουρ.

 

To-piato-tis-hmeras-kynhgi-agriogoyrono-sti-gastra-me-krasi-melisma
http://domainemessenicolas.gr/

Το κρασί ΜΕΛΙΣΜΑ ωριμάζει για έναν τουλάχιστον χρόνο σε μικρά, γαλλικά, δρύινα βαρέλια. Το Μελίσμα το σερβίρουμε στους 16-18°C 

Δημήτρης Πλουμιστός

http://bit.ly/25OXcI0

Δείτε επίσης τα εξής:

Μύδια σε Σάλτσα Κρόκου Κοζάνης : Δια χειρός Γιώργο... Μύδια σε Σάλτσα Κρόκου Κοζάνης Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας. Με μία συρμάτινη βούρτσα καθαρίζουμε καλά τα μύδια από βρομιές στο εξωτερικό και α...
Κεφαλλονίτικη μπακαλιαρόπιτα του Γιώργου Τσελεμεντ... Κεφαλλονίτικη μπακαλιαρόπιτα του Γιώργου Τσελεμεντέ. Μια υπέροχη πίτα που τη φτιάχνουν στην Κεφαλλονιά και τη συνοδεύουν σχεδόν πάντα με σκορδαλιά. ...