Το πιάτο της Ημέρας: ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ του chef Γιώργο Τσελεμεντέ

Αγαπητοί φίλοι ειμαι ο Γιώργος Τσελεμεντές ο chef του greek affair και σήμερα Πέμπτη θα σας μαγειρέψω μια συνταγή για ορεκτικό.

ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ

500 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΕ ΡΟΔΕΛΛΕΣ

1 ΠΑΚΕΤΟ ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ

1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΛΙΓΟ ΑΛΕΥΡΙ

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΑΛΑΤΙ – ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και να βγάλουν τα υγρά τους. Προσθέτουε πιπερι λιγο αλατ και λίγο αεύρι για να μαζέψει τα υγρά και μετά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν είναι έτοιμο, αποσύρουμε το τηγάνι απο την φωτιά. Ανοίγουμε τη σφολιάτα, κόβουμε κάθε φύλλο στα τέσσερα,τοποθετούμε στο κέντρο κάθε κομματιού μια κουταλιά απο την γέμιση και διπλώνουμε ενώνοντας πρώτα τις δύο αντικριστές γωνιές και κατόπιν τις άλλες δύο. Τοποθετούμε τις πίτες μας σε λαμαρίνα που έχουμε λαδώσει ελαφρά και ψήνουμε σε φούρνο στη μεσαία σχαρα στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ

ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ

 

 

http://bit.ly/1YgESli

Δείτε επίσης τα εξής:

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΑΛΑ ΜΙΣΤΡΑΛ του Γιώργου Τσελεμεντέ... ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΑΛΑ ΜΙΣΤΡΑΛ Ο βακαλάος (μπακαλιάρος) έχει ευχάριστο άρωμα, χαμηλά λιπαρά, πολλές πρωτεΐνες και πυκνή λευκή σάρκα, που απολεπίζεται εύκολα...
Χοιρινό Ριγανάτο του Γιώργου Τσελεμεντέ... Καλήμερα φίλες μου καλές σήμερα σας έχω μαγειρεύσει  ένα εκλεκτό πιάτο χοιρινό ριγανάτο. ΥΛΙΚΑ 1200 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΠΟΥΤΙ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤ...