Το πιάτο της Ημέρας: ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ του Chef Γιώργο Τσελεμεντέ

Αγαπητοί φίλοι καλημέρα είμαι ο Γιώργος Τσελεμεντές ο chef του greek affair και για σήμερα Τετάρτη σας προτείνω μοσχαράκι κοκινιστό.

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ

ΥΛΙΚΑ

1 ΚΙΛΟ ΜΟΣΧΑΡΙ

2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ ή ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ

ΗΛΙΕΛΑΙΟ

ΤΟΜΑΤΟΠΕΛΤΕΣ (1,5-2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ)

2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΚΟΚΙΝΝΟ ΚΡΑΣΙ

ΑΛΑΤΙ – ΠΙΠΕΡΙ

ΖΑΧΑΡΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφαιρούμε απο το κρέας μας τυχόν νεύρα ή λίπη και το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το ηλιέλαιο μαζί με το κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε ελαφρώς. Μετά προσθέτουμε το μοσχάρι και ανακατεύοντας συνεχώς το αφήνουμε να βγάλει τα υγρά του. Όταν έχουν σχεδόν εξατμιστεί όλα τα υγρά του, σβήνουμε με το κρασί μας . Αφήνουμε να πάρει μια βράσει και προσθέτουμε 2 λίτρα νερό περίπου, το αφήνουμε να βράσει και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο το κρέας μας, ρίχνουμε το αλατοπιπερό μας λίγη ζάχαρη, και τον τοματοπελτέ αραιωμένο σε κρύο νερό, το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά και όταν <<δέσει>> η σάλτσα μας το σβήνουμε , και σερβίρουμε με μακαρόνονια, ή πατάτες τηγανιτές, και απο πάνω φρεσκοτριμμένο τριμμένο τυρί.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ

ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ

http://bit.ly/1YgF0Be

Δείτε επίσης τα εξής:

Σαλάτα Κοτόπουλο με φράουλες του Γιώργου Τσελεμεντ... Φίλες και φίλοι μου σήμερα αποφάσισα να σας φτιάξω ένα πιάτο δροσερό μιας και έχουμε μπει για τα καλά στο καλοκαίρι. Πάμε μαζί να δούμε τον τρόπο παρα...
Χταπόδι με μακαρονάκι κοφτό : Δια χειρός Γιώργου Τ... Χταπόδι με μακαρονάκι κοφτό : Δια χειρός Γιώργου Τσελεμεντέ Υλικά 1 Κιλό χταπόδι 500 γρ. κοφτό μακαρονάκι 1 κρεμμύδι ολόκληρο 2 κρεμμύδια μέτρια ...