ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Το πιάτο της Ημέρας: ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ συνοδευόμενες με κρασί Λευκό «MOI, J’EN FOUS!» από τον Σεφ Δημήτρη Πλουμιστό.

Καλημέρα σας φίλοι και φίλες του greekaffair.gr, περάσαμε ωραία το τριήμερο των Χριστουγέννων να χαλαρώσουμε και λίγο από το φαγητό που κάναμε φτιάχνοντας ένα ωραίο πιάτο ζυμαρικών.
Φυσικά το κρασί μας δεν λείπει από την συντροφιά μας, γιατί όπως λένε και οι πρόγονοι μας ΟΙΝΟΣ ΕΥΦΡΑΙΝΕΙ ΚΑΡΔΙΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
Σας προτείνω να συνοδεύσετε το υπέροχο πιάτο που θα φτιάξουμε με το κρασί της οινοποιίας ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ λευκό κρασί «MOI, J’EN FOUS!» ένα κρασί που ξεχωρίζει για την γεμάτη,φρέσκια και απολαυστική γεύση του.Τα μάτια εντυπωσιάζονται από την καθαρότητα και τη δύναμη του χρώματος, το ροδάκινο, ο λεμονανθός, το πορτοκάλι, το γιασεμί και το γκρέιπφρουτ, «ξεσηκώνουν» με τις ευωδιές τους τη μύτη, ενώ ο ουρανίσκος απολαμβάνει μια πολυδιάστατη και αξέχαστη γεύση.
Σερβίρουμε στους 10-12°C.
Πάμε να δούμε τα υλικά μας και την εκτέλεση της συνταγής μας.
 
to-piato-tis-hmeras-syglino-manis-me-penes-kai-aroma-vasilikoy-synodeyomeno-me-leyko-moi-je-men-fous
 
Υλικά:
1 ½ φλιτζάνι καρότο κομμένο σε λωρίδες
1 πακέτο κοντά ζυμαρικά (πένες, ριγκατόνι)
2 κσ ελαιόλαδο
2 κολοκυθάκια κομμένα σε λωρίδες
1 Μελιτζάνα
1Πράσινη πιπεριά
1Κόκκινη πιπεριά
1Κίτρινη πιπεριά
2 Ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
1/3 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
Βάζουμε  σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει ρίχνουμε το αλάτι και βράζουμε τις πέννες μας.
Μόλις βράσουν τις σουρώνουμε, τις κρυώνουμε και τις λαδώνουμε ελαφριά
Πλένουμε τα λαχανικά μας και τα κόβουμε σε λωρίδες.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει και τηγανίσουμε ελαφρός όλα τα λαχανικά μας.
και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν.
Στη συνέχεια σοτάρουμε το σκόρδο ρίχνουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες σοτάρουμε λίγο σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί ρίχνουμε τα λαχανικά μας την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και μόλις πάρει μια βράση ρίχνουμε τις πέννες και τα ανακατεύουμε.
Δημήτρης Πλουμιστός
Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος
Chef’s Club of Greece

http://bit.ly/1YgFes2

Δείτε επίσης τα εξής:

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ: Το γλυκό της εβδομάδας του chef ... Αγαπητοί φίλοι καλημέρα είμαι ο Γιώργος Τσελεμεντές ο chef του greek affair και για σήμερα Σάββατο έχουμε γαλακτομπούρεκο.   ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ...
Φιογκάκια με Λαχανικά του Γιώργου Τσελεμεντέ... Φίλες και φίλοι μου χρόνια πολλά και χριστός ανέστη. Και μετά το Πάσχα και του ψήσιμο του οβελία επανερχόμαστε και πάλι, με την συνταγή Φιογκάκια με Λ...