Το πιάτο της Ημέρας : Πίτα με κιμά αρνίσιο από τον Σεφ Δημήτρη Πλουμιστό

Υλικά
Για το φύλλο
750 γρ Αλεύρι
1 ποτήρι κρασιού λάδι
2κσ ξύδι
1 1/2 κούπα χλιαρό νερό
1κ γλυκού Αλάτι

Για την γέμιση
500γρ κιμά Αρνίσιο
80 γρ γιαούρτι
150 ημισκληρο τρικαλινό
2 αυγά
2 Κρεμμύδια
1 Καρότο
Σελλερυ
Κρασί κόκκινο
Αλάτι
Πιπέρι
Κανέλα

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τα υλικά για την ζύμη μας προσθέτοντας σιγά σιγά το νερό.
Δουλεύουμε καλά για να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χεριά μας και εύπλαστη.Την αφήνουμε σκεπασμένη να ξεκουραστεί.

Για την γέμιση
Σε κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνουμε το κρεμμυδι ψιλοκομμένο
Το τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε τον κιμά και το τσιγαρίζουμε .Μετά 15 προσθέτουμε το σελλερυ και το καρότο τριμμένο.
Μόλις τσιγαριστούν σβήνουμε με το κρασί προσθέτουμε αλάτι πιπέρι κανέλα και αφήνουμε να πιει τα υγρά του για άλλα 15 λεπτά. Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το τυρί το τριμμένο.
Όταν κρυώσει  εντελώς προσθέσουμε τα αυγά χτυπημένα και το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε το ζυμάρι και σε αλευρωμένη επιφάνεια αφού το χωρίσουμε στα 4 σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε φύλλο πολύ ψιλό
Σε ένα ταψί λαδώνουμε κάτω στρώνουμε  τα 2 φύλλα  και λαδώνουμε και ρίχνουμε την γέμιση. Βάζουμε άλλο ένα φύλλο από πάνω και το αλείφουμε
Λαδώνουμε και βρέχουμε λίγο το φύλλο και ψηνουμε 170 βαθμούς για 40 -45 λεπτά
Αν θέλουμε μπορούμε να αλείψουμε το φύλλο μας με χτυπημένο αυγό και γάλα..

Πλουμιστος Δημητρης

Μελος της Λεσχης Αρχειμαγειρων Ελλαδος Chef Club

http://bit.ly/22fqn26

Δείτε επίσης τα εξής:

Σπιτικό Παγωτό με μπισκότο Οreo :... www.greekaffair.gr Το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά και σίγουρα με της ζέστες αυτές θα θέλετε να φάτε κάτι δροσιστικό,  υγιεινό, εξίσου νόστιμο, οικο...
Κοτόπουλο με Πέννες του Γιώργου Τσελεμεντέ... Κοτόπουλο με Πέννες του Γιώργου Τσελεμεντέ ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο και μετά ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τη...